Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/11/2023
Muzică

RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România Share RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România
RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România


RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România

RADIO ROMÂNIA împlinește 95 de ani de când intră în casele ascultătorilor din țară și din străinătate, aproape un secol de când a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio (pe 1 noiembrie 1928). 

Cu această ocazie, ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO prezintă duminică, 5 noiembrie 2023 (de la ora 17.00), la Sala Radio, concertul-eveniment intitulat „95 DE ANI DE RADIOFOLCLOR“. 

În 95 de ani de existență, Radio România a promovat folclorul de calitate, prin difuzarea de emisiuni dedicate muzicii noastre tradiţionale, prin promovarea soliștilor de folclor în programele de radio, prin înregistrarea de albume și prin înfiinţarea Orchestrei de Muzică Populară Radio (la 1 decembrie 1949), formație ce ocupă un loc important în peisajul muzicii populare româneşti.

RADIOFOLCLOR 95 – concert dedicat Zilei Radio România

Printre artiștii pe care îi veți aplauda pe 5 noiembrie la Sala Radio se numără interpreţi renumiţi ai scenei folclorice, dar și tinere talente descoperite şi lansate de Radio România. Publicul va avea bucuria reîntâlnirii cu Ştefania Rareş, Viorica Flintaşu, Gheorghe Roşoga, Elena Jurjescu Todi, Ion Ghițulescu, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Victoriţa Lăcătuşu, Ion Drăgan, Simona Dinescu, Georgel Nucă, Maria Beatrice Băndoiu, Radu Lazăr, Ilie Caraş, Stefania Narenji, Georgiana Aurică

Concertul este dirijat de ADRIAN GRIGORAȘ și prezentat de actriţa MIRUNA IONESCU.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută