Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/10/2023
Festival Artă & Cultură / Teatru

Sute de concurenți din țară, actori renumiți și workshop-uri de teatru la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Sute de concurenți din țară, actori renumiți și workshop-uri de teatru la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache” Share Sute de concurenți din țară, actori renumiți și workshop-uri de teatru la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”
Sute de concurenți din țară, actori renumiți și workshop-uri de teatru la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”


Sute de concurenți din țară, actori renumiți și workshop-uri de teatru la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”

Unul dintre cele mai apreciate festivaluri dedicate tinerilor actori, Festivalul Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”, propune în perioada 6 şi 9 noiembrie 2023 un program încărcat de concursuri, spectacole de teatru şi workshop-uri pentru tineri și adolescenți.

Intrarea în cadrul festivalului este gratuită în limita locurilor disponibile, publicul fiind invitat să vizioneze comedii și producții puse în scenă de actori renumiți ai teatrului românesc.

Organizat de Sectorul 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” festivalul începe luni, 6 noiembrie, ora 11:00 la Sala Rapsodia din Strada Lipscani nr. 53, cu 8 reprezentații de teatru puse în scenă și jucate de tineri liceeni din București. În aceeași zi, începând cu ora 19:00, Teatrul Elisabeta propune publicului prezent în sală producția „Răzbunare pe tocuri”, în regia Vlad Ianoș, o comedie spumoasă în care aventurile cuplurilor îți taie răsuflarea. 

Anul acesta pe scena festivalului vor concura peste 250 de tineri și adolescenți atât din București cât și din 5 județe ale țării: Brașov, Botoșani, Vrancea, Prahova și Buzău la secțiunile individual și trupe. Juriul Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache” este alcătuit din personalități ale teatrului românesc: criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, actorul Gabriel Iencek și teatrologul Alina Moldovan.

Cea de-a V-a ediție aduce în program spectacole invitate și producții speciale ce vor avea loc în fiecare seară de festival, începând cu ora 19:00. Astfel, publicul participant poate viziona stand-up-ul „Improvisneyland – Comedy Show” – o producție The Creative Moustache, Comedia secolului „WILLIAM SHAKESPEARE. OPERE COMPLETE (Varianta prea scurtata)” în regia lui Daniel Bucur cu Adrian Paduraru, Ionuț Ciocia (Brânzoi) și Cristi Martin. În ultima seară Teatrul Excelsior pune în scenă spectacolul „Interzis sub 18 ani” de Mihaela Michailov, în regia lui Lenuş-Teodora Moraru. 

Absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London – University of Essex, cel mai tânăr regizor de operă din România, Alexandru Nagy, va susține o serie de workshop-uri pentru studenții participanți.

PROGRAMUL FESTIVALULUI NAȚIONAL DE TEATRU PENTRU TINERET „ȘTEFAN IORDACHE”, EDIȚIA A V-A | SALA RAPSODIA 

6 noiembrie

11:15 Trupa UmbreShylock 

12:20 4teenTok Tok 

13:30 Spiru Genius ActingCântăreața Cheală

14:30 Tutti FruttiNe găsiți la capătul curcubeului

15:45 Cuadro- Potențial comic

17:00 Alexia Mocănescu Universitatea Națională de artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” București – Monolog Casting la corporație, colaj de momente artistice

17:20 David Luncă Universitatea Națională de artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” București – Monolog Richard III

17:45 Fabian Ciobanu Universitatea Națională de artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” București – Monolog O floare, adaptare după piesa de teatru „Nu vrem să fim fericiți” a dramaturgului Teodor Mazilu

19:00 Teatrul Elisabeta – Răzbunare pe tocuri, regia Vlad Ianoș

Sute de concurenți din țară, actori renumiți și workshop-uri de teatru la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”

7 noiembrie

11:05 Trupa 3TMisiune IMPROsibilă

12:05 Atelierul de teatruSELECTA 

13:15 treivirgulăpaișpeSectorul S

14:25 Act AnimaO noapte furtunoasă

15:20 Dor fără sațiuAproape, departe…

16:20 Brightside DramaGaițele

17:25 ArtisJaful

19:00 Improvisneyland – Comedy Show, o producție The Creative Moustache

8 noiembrie

11:05 AmprenteFRAGIL

12:15 Trupa Mircea AlbulescuLOVEBOMB

13:05 Între acteProștii sub clar de lună

14:15 ChaplinAvarul Îndrăgostit

15:30 MozaicZâmbește și mergi înainte!

16:25 HazimirescuUn pedagog de școală nouă

16:45 Gabi Hrițcu Universitatea Națională de artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” București – Monolog din Epifanii de Imants Ziedonis

17:00 Andreea Nițu Universitatea Națională de artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” București – Monolog Zița, O noapte furtunoasă

19:00 Teatrul George Ciprian, Buzău – SHAKESPEARE pe scurt. Comedia Secolului, regia Daniel Bucur

 9 noiembrie

11:05 Victory of ArtLa vitta e bella

12:25 The DreamersGaițele

13:35 Acting UpAlbina din capul meu

14:30 Alex Gabera Universitatea de Arte din Târgu-Mureș – Monolog Damien Hirst – Marius von Mayenburg

14:50 Sorina Melean Universitatea de Arte din Târgu-Mureș – Monolog Medeea – Roxana Marian

15:10 Luca TurliuUniversitatea Națională de artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” București – Monolog Moritz – Deșteptarea primăverii, de Frank Wedekind

15:30 Trupa Ștefan Iordache – Oameni de piatră, de Carmen Dominte, coordonator Ramona Iacov

17:00 Festivitatea de premiere

19:00 Teatrul Excelsior – Interzis sub 18 ani, de Mihaela Michailov, regia Lenuș Teodora Moraru

Intrarea în cadrul festivalului este liberă.

Festivalul Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache” este un proiect cultural-educativ inițiat în 2019, menit să susțină și să valorifice potențialul artistic al tinerilor, să le stimuleze creativitatea, inovația și spiritul de competiție, implicându-i în viața culturală.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută