Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2023
Viața Orașului / CityZen

(SB) SERIA DE BUSINESS | ”Jobul nu este viața ta toată” de Florin Dull

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii (SB) SERIA DE BUSINESS | ”Jobul nu este viața ta toată” de Florin Dull Share (SB) SERIA DE BUSINESS | ”Jobul nu este viața ta toată” de Florin Dull


Ești prins în vâltoarea vieții, și îți aduci aminte abia acum de vorbele părinților, care îți spuneau că viața nu este ușoară, dar stă în puterea ta să o faci să fie frumoasă. Ce înseamnă, de fapt, o viață frumoasă? Are legătură cu o stare a noastră? Dacă viața este frumoasă, rezultă că noi suntem fericiți? Sau invers?

Cam așa sunt lucrurile în general – încurcate. Iar pentru unii, ecuația se complică și mai tare, atunci când vine vorba de serviciu. Probabil cu mici excepții, cam toată lumea lucrează ceva, în sensul că muncim (pentru noi sau pentru alții), cu scopul de a câștiga pâinea cea de toate zilele. La fel, puține excepții sunt și cazurile în care unii ajung să treacă de nivelul subzistenței minime. Mă refer la cei care au un venit constant, din una sau mai multe surse, oameni care reușesc să își concentreze atenția și asupra altor aspecte importante (chiar mai importante) ale vieții: educația personală, timpul petrecut cu familia, călătorii, investiții. Unii ar aduna toate acestea într-o singură sintagmă: rafinarea personală.

A fi un om rafinat, a fi un om relaxat, a fi un om detașat. Nu mulți își permit acest lux, luxul de a fi liber. Iar liber nu înseamnă, neapărat, să nu muncești sau să nu ai un job. Înseamnă să ai TIMP. Foarte mulți dintre noi suntem prinși în această dilemă existențială: unii au bani, dar nu mai au timp să se bucure de ei, iar alții au tot timpul din lume, dar degeaba, pentru că nu au suficienți bani. Deci ce alegi? Banii sau timpul?

Ideal ar fi să jonglezi, dacă poți, cu ambele variabile. Caută un job bun, găsește să lucrezi pentru proiecte în care crezi, caută lideri în care crezi și alătură-te cauzelor care se identifică sau care se apropie foarte mult de propriile tale aspirații. Acesta, pe plan profesional, ar fi primul pas spre armonia ta interioară. Indiferent dacă reușești să găsești astfel de locuri, sau astfel de oameni, nu renunța la visurile tale, la pasiunile tale, la tine. Jobul nu ocupă (sau nu ar trebui să ocupe) 100% din viața ta, nici măcar 80%. Ideal ar fi să acorzi jumătate din timp pentru dezvoltarea ta dincolo de serviciu, pentru deconectare de la stres și reconectare cu sinele tău.

Deși pare greu de crezut, sunt oameni care se trezesc dimineața și zâmbesc. Pentru că ei știu un lucru: viața nu înseamnă doar job.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută