Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/10/2023
Eat & Drink

Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România 

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România  Share Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România 
Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România 


Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România 

Seria de evenimente culinare: Degustări by Cosmin Dragomir & friends continuă cu o un alt episod inedit – celebrarea în premieră pentru România a Zilei Internaționale a Burții (de vită) cu un meniu de degustare de 5 feluri bazat pe ingredientul vedetă + un preparat cu burtă de porc și un desert din legume și pregătit de Chef Laurențiu Hairadin la Rual Primul AproBistro. 

The Tripe Marketing Board din Marea Britanie, o instituție care promovează consumul de burtă de vită, a ales data de 24 octombrie deoarece în această zi, în 1662, politicianul, prozatorul și cronicarul Samuel Pepys a scris: “Așa că m-am întors acasă și am luat cina cu soția mea cu un fel de mâncare foarte bun din burtă făcut de mine”.  În Italia există o instituție similară Academia de la Trippa al cărei membru este și Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, cel care pregătește cartea – “Pe culmile mahmurelii, o istorie a ciorbei de vită și nu numai”. 

“Mă bucur că cei de la Rual Primul AproBistro și crama SERVE au acceptat să organizăm împreună acest eveniment inedit pentru peisajul gastronomic de la noi. Din păcate noi nu reușim să valorificăm acest ingredient la adevărata lui valoare, facem doar ciorbă și, rar, tuslama sau tocăniță.

În cercetarea mea pentru carte am întâlnit sute de rețete cu burtă de vită, pe mai toate continentele. În Italia am fost uimit de restaurantele Tripperia care sunt specializate în gătirea burții de vită și care sunt la mare căutare. Chef Laurențiu Hairadin a ales șase rețete cu burtă de vită, de pe trei continente, cărora le-a adăugat un fel cu burtă de porc și un desert din legume. Meniul de degustare este completat cu țuică și vinuri de la Crama Serve”, Cosmin Dragomir. 

Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România 

Meniu degustare. Menundo. Ramen cu burta. Tuzlama de vita. Pacal porkolt – gulaș din burta de vita cu boia afumată. Trippa a la Romana. Burta de vita Madrid style. Pork belly – polen crud de mere, tartar de mere,piure de radacinoase coapte. Prăjitura apro: blat de morcovi cu galangal, crema bavareză de fasole cu boabe tonka, dulceata de roșii

Întâmpinarea se face cu țuică (distileriile Bran)

Degustare vinuri  – gama Nasul Nobil de la Crama SERVE din Ceptura, care cuprinde trei etichete: Nasul Cavalerului, Nasul Contesei si Nasul Maestrului.

Participanții care își doresc pot deveni membri gold al clubului de vinuri SERVE. 

Beneficii: 

Reducere la toate produsele SERVE

Livrare gratuita in toata tara 

Acces la petrecerile cramei sau ale partenerilor

Preț bilet țuică & meniuri degustare preparate culinare & vinuri: 220 lei 

Rezervări la 0725 995 974

https://fb.me/e/1kTO9G3Hp

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută