Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/10/2023
Artă & Cultură

Baletul sibian deschide stagiunea 2023 – 2024 cu premiera de baletul neoclasic „Cavalerul Rozelor”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Baletul sibian deschide stagiunea 2023 – 2024 cu premiera de baletul neoclasic „Cavalerul Rozelor” Share Baletul sibian deschide stagiunea 2023 – 2024 cu premiera de baletul neoclasic „Cavalerul Rozelor”


Spectacolul de balet neoclasic „Cavalerul Rozelor” va marca în acestă seară, la Sibiu, prima întâlnire a Teatrului de Balet Sibiu cu publicul sibian în noua stagiune, 2023-2024. Coregrafia spectacolului de balet neoclasic „Cavalerul Rozelor”, pe muzica lui Richard Strauss, este semnată de coregrafa de origine neo-zeelandeză Aleisha Gardner. Spectacolul are la bază un libret de Pavlos Rizos, iar scenografia este realizată de Carmen Siminie și Maria Miu. În rolurile principale, publicul îi va revedea pe scenă în această seară pe Adela Floricioiu (Contesa Marchellin), Miguel Teixeira (Octavian, un tânăr cadet, amant al marchizei Marchellin), Sara Zanzon (Sophie / Hebe, o tânără fiică a unui negustor din oraș, fără origini nobile / Zeița greacă a tinereții), Răzvan Iacob (Baronul Ochs, unchiul brutal al lui Marchellin, un bătrân afemeiat declinat).

Premiera „Cavalerul Rozelor” va avea loc la sala mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, joi, 19 octombrie 2023, începând cu ora 19:00. Ultimele bilete pot fi achiziționate online, fără niciun comision sau cost suplimentar, sau la intrare în sala de spectacol, în limita locurilor rămase disponibile.

Aleisha Gardner, coregraf

Aleisha Gardner s-a născut în Auckland, Noua Zeelandă și încurajată de mama sa, fostă balerină, a început să danseze la vârsta de 4 ani. S-a mutat la Melbourne, Australia, la vârsta de 16 ani, unde a început studiile de balet la „Australian National Ballet School”. A câștigat titlul „Balerina anului” în Noua Zeelandă și Premiul „Sir Logan Campbell Trust Ballet”. A obținut diploma în arte (balet clasic) – nivel avansați, a avut roluri solistice în spectacole precum: „Șeherezada”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Corsarul”, „Cenușăreasa”, „Spărgătorul de nuci”, „La Sylphide” etc. În 2008 s-a mutat la Sibiu și a devenit balerină a Teatrului de Balet Sibiu. La TBS a interpretat roluri în majoritatea producțiilor teatrului, a realizat repunerea în scenă a unor spectacole și a semnat coregrafia spectacolelor „Anotimpurile” (2013), „Impetus” (2014), „Sînt o babă comunistă!”, „La fille mal gardée” și „9 pași” (2015), „Einstein”, „Class Concert”și „Straussiana” (2016), „Peer Gynt” și „Baiadera” (2017), „Bolero”,  „Legături”, „Fragile”și „Rhapsody in Blue” (2018). A participat la turneele teatrului în țară și în străinătate: China, Franța, Germania, Austria, Ungaria, Japonia, Cehia, Italia, Coreea de Sud. ‘

Biletele pentru spectacol pot fi cumpărate de pe platforma de ticketing a partenerului kompostor.ro:https://www.kompostor.ro/evenimente/12526-cavalerul-rozelor-premier-de-balet-neoclasic, de la casieria Teatrului de Balet Sibiu, Parcul Tineretului, nr. 1 sau în seara spectacolului, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, în limita locurilor rămase disponibile.

 

Cavalerul Rozelor, spectacol de balet neoclasic

Coregrafia: Aleisha Gardner

Libret: Pavlos Rizos

Muzica: Richard Strauss

Costume: Carmen Siminie, Maria Miu

 

Distribuție:

Contesa Marchellin – Adela Floricioiu

(O contesă văduvă, angajată într-o relație cu un bărbat mai tânăr)

Octavian – Miguel Teixeira

(Un tânăr cadet, amant al marchizei Marchellin)

Sophie / Hebe – Sara Zanzon

(O tânără fiică a unui negustor din oraș, fără origini nobile / Zeița greacă a tinereții)

Baronul Ochs – Răzvan Iacob

(unchiul brutal al lui Marchellin, un bătrân afemeiat declinat)

Bertha – Ludovica Tontodonati

(menajera șefă a lui Marchellin)

Lolo & Dodo – Candela Nieto & Maria Trabalon

(cameristele lui Marchellin)

Animatorii de piață – Beatriz Reis, Laura Trabalon, Michaela Gobas, Monica Viqueira, Remi Nakano, Henrique Ferreira, Lazaro Ortega, Mattia Longhitano, Nathaniel Lillington, Valentin Le Page

Nobilii: Alina Landgraf, Beatriz Reis, Bella Gilligan, Camille Texier, Hana Saito, Laura Trabalon, Machi Goto, Marta Parise, Michaela Gobas, Monica Viqueira, Remi Nakano, Iku Okura,  Guido Sarnataro, Henrique Ferreira, Kenichi Murata, Kosei Kato, Lazaro Ortega, Mattia Longhitano, Nathaniel Lillington, William Davolls, Pedro Marques, Sayron Alves Perreira, Valentin Le Page, Vasco Yu Belo

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută