Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/10/2023
Artă & Cultură

Expoziții-experiență la Astra Film Festival

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Expoziții-experiență la Astra Film Festival Share Expoziții-experiență la Astra Film Festival
Expoziții-experiență la Astra Film Festival


Expoziții-experiență la Astra Film Festival

Publicul Astra Film Festival este invitat la patru expoziții deschise în Sibiu doar în perioada festivalului, în spații pline de poveste, de la sediul Astra Film din Piața Mică și foaierul Sălii Thalia, la Promenada Mall și Mini Dome-ul instalat în Piața Mare.

Accesul este gratuit, iar experiența, unică, spun organizatorii. Detalii despre programele speciale din cadrul ediției aniversare 30 de ani de Astra Film Festival, aici.

Expoziția aniversară Astra Film Festival invită publicul „să călătorească prin istoria fenomenului, deschizând o capsulă a timpului”, spun organizatorii. Publicul poate vedea fotografii de arhivă inedite, realizate încă de la prima ediție a festivalului, în 1993, și până în prezent. Alături de expoziția de fotografie, expoziția mai prezintă aparatură folosită la festival de-a lungul timpului și cataloage ale edițiilor din trecut. Expoziția poate fi vizitată pe toată durata festivalului, în incinta Mall Promenada, et. 1 (fostul magazin Cador), până duminică, 22 octombrie, între orele 11:00 – 21:00.

„Dan Perjovschi. Document. Un insert în Astra Film 30” este o intervenție artistică în sediul Astra Film, o ocupare temporară cu „documente” a spațiului celui mai important festival de film documentar din țară. Este o adevărată istorie în desene, marca Dan Perjovschi, a României ultimilor 30 de ani. Artistul este cetățeanul căruia îi pasă de orașul, țara, continentul și lumea în care trăiește.

„Critic și mereu prezent, comentând sau reflectând moravurile și practicile societății contemporane. Într-o lume obsedată de individualism, competitivitate și profit, artistul empatizează, asistă, ajută, sprijină, participă. Pune osul. Sau tricoul. Sau sacoșa”, este descrierea făcută de organizatorii expoziției, care va fi deschisă la sediul Astra Film din Piața Mare nr. 11 de miercuri 18 octombrie până duminică 21 octombrie între orele 11:00 și 20:00.

Expoziția „Transhumanța” cuprinde o serie de fotografii aparținând regizorului Dumitru Budrala, care alcătuiesc „un traseu care poartă publicul pe drumul încărcat de simbol, provocări și frumusețe, parcurs de păstori”. Având un caracter mixt – fotografie clasică și experiență imersivă, expoziția poate fi vizitată pe toată durata festivalului, în Mini Dome-ul din Piața Mare, între orele 10:00-22:00 în timpul săptămânii, respectiv între 10:00-18:00, în weekend.

Ieri s-a deschis și expoziția de fotografie Iulian Ignat „Dadestar Chaveste” („Din tată în fiu”), care poate fi vizitată în foaierul lateral al Sălii Thalia, între orele 11:00-20:00 (până sâmbătă), respectiv între 11:00-15:00 duminică.

Programul complet al festivalului: www.astrafilm.ro/ro/2023/program-orar

Expoziții-experiență la Astra Film Festival

Despre Astra Film Festival

Astra Film Festival Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa. Aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, festivalul este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, având ca partener strategic Ministerul Culturii, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Centrului Național al Cinematografiei, al Institutului Cultural Român, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Partener strategic: Ministerul Culturii

Sponsori: HBO Go, Martini, Cinelab, Materom Autohaus, Luthelo, CineGOLD, Promenada Mall, DPD România, Kulinarium, Sonne, Ordinul Arhitecților din România, filiala Sibiu-Vâlcea

Partener de monitorizare: MediaTrust

Parteneri media: Europa FM, TV5 Monde, Radio România Cultural, News.ro, G4media, Hotnews, Spotmedia, PressHub, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Mesagerul de Sibiu, Ora de Sibiu, Sibiu independent, Sibiul azi, Hermannstädter Zeitung, Nine O`Clock, Scena9, Cinemagia, Cineuropa, Film New Europe, Observator cultural, Timpul, AaRC, MovieNews, Cinefan, Cinefilia, Liternet, Capital Cultural, Revista Transilvania, Filmtett, Modern Times Review

Partener de comunicare: PiArt Vision

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută