Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2023
Artă & Cultură / Teatru

Cele mai noi spectacole din repertoriul TNRS pe care trebuie să le vezi

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Cele mai noi spectacole din repertoriul TNRS pe care trebuie să le vezi Share Cele mai noi spectacole din repertoriul TNRS pe care trebuie să le vezi


De la deschiderea stagiunii 2023-2024, repertoriul Teatrului Național ”Radu Stanca” s-a îmbogățit cu nu mai puțin de trei spectacole noi. Bobi Pricop, Dumitru Acriș și Mariana Cămărășan sunt regizorii celor trei producții, la care au lucrat împreună cu actorii celor două secții ale teatrului sibian de-a lungul verii.

Prima premieră a toamnei a fost ”Neînțelegerea”, în regia lui Bobi Pricop, după una dintre piesele esențiale semnate de Albert Camus. Spectacolul Secției Române e o metaforă despre ”neînțelegerea” dintre membrii unei familii în care se reflectă, de fapt, conflictele, dar și mijloacele de salvare, ale unei lumi aflate în stare de urgență. ”Neînțelegerea” va avea o nouă reprezentație joi, 19 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a TNRS.

 

Cele mai noi spectacole din repertoriul TNRS pe care trebuie să le vezi

 

La scurt timp, Dumitru Acriș a prezentat cel de-al doilea spectacol al său realizat la Naționalul sibian după succesul răsunător cu ”Livada de vișini”. ”Ai mei” după Maxim Gorki invită publicul într-o experiență imersivă ce problematizează limitele toleranței, raporturile interumane și sinceritatea sentimentelor într-un context social din ce în ce instabil. ”Spectacolul ne prezintă lupta continuă dintre generații, copii și părinți, soț și soție, frați și surori, toți fiind sortiți nefericirii. Se salvează cine poate. Cine și ce ne împiedică în drumul nostru spre a fi fericiți?”, spune Dumitru Acriș despre cea mai nouă producție realizată la Secția Germană a TNRS.

La începutul lunii octombrie, a avut premiera spectacolul ”O, ce zile frumoase” în regia Marianei Cămărășan. Regizoarea propune publicului bucuria de a se întâlni cu un text fundamental din istoria teatrului de Samuel Beckett și cu doi mari actori din cele două secții ale teatrului: Mariana Mihu-Plier și Daniel Plier, cu ajutorul cărora TNRS are șansa să aducă acest text în ceea ce înseamnă dialogul limbilor: română, franceză, engleză, germană, luxemburgheză. Este o încercare fără precedent!

În lucru, la Secția Română a Naționalului sibian, se mai află spectacolul ”Pescărușul”, care va avea premiera până la sfârșitul acestui an. Programul teatrului poate fi consultat pe site-ul www.tnrs.ro.

 

Text de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută