Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2023
Lifestyle / Sport

Turul Ciclist al Sibiului, o competiție și mai greu de cucerit în 2024

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Turul Ciclist al Sibiului, o competiție și mai greu de cucerit în 2024 Share Turul Ciclist al Sibiului, o competiție și mai greu de cucerit în 2024


Cea de-a 14-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului, care va avea loc în perioada 6-9 iulie 2024, își păstrează rețeta clasică, dar vine și cu unele noutăți.

Pentru prima dată în istoria competiției, Turul va debuta direct cu o etapă montană, finalul de la Păltiniș fiind menit să creeze prima selecție a favoriților în clasamentul general.

Ziua a doua va programa două semi-etape, prima o incursiune prin pitoreasca Mărginime a Sibiului care se va încheia cel mai probabil la sprint masiv în Piața Mare din Sibiu. Seara, centrul istoric al Sibiului va găzdui contratimpul individual extrem de tehnic în lungime de 3,3 km, plasat pentru prima dată la mijlocul competiției.

Cea de-a treia zi aduce etapa regină odată cu spectaculoasa ascensiune pe Transfăgărășan și finish-ul la peste 2.000 de metri altitudine de la Bâlea Lac, locul unde este așteptată lupta decisivă pentru Tricoul Galben.

Turul se va încheia cu o etapă lungă via Târnăveni (jud. Mureș) pe parcursul căreia a pregătit câteva surprize rutierilor care se bat în clasamentul general, cu trei sprinturi în cățărare ce aduc secunde de bonificație, iar câștigătorul nu poate fi sigur de victorie decât după ce va trece linia de sosire din Piața Mare.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută