Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2023
Lifestyle

PRIN ORAŞ | Până la o piesă de toamnă

Alexandra Lupu De Alexandra Lupu
Comentarii PRIN ORAŞ | Până la o piesă de toamnă Share PRIN ORAŞ | Până la o piesă de toamnă
Prin-Oras-Karaoke


PRIN ORAŞ | Până la o piesă de toamnă

Când e viața mai amară, cântă ca să-ți fie bine. Că, de’, cine a zis că doar în duș sună bine toate vocile?

La karaoke, cu prietenii, vocea care scârțâie cel mai tare e și cea mai aclamată de mulțime, așa că-ţi poți vărsa amarul liniștit fără să te preocupi de ce spun cei din jur sau de cât de frumos e trilul tău de privighetoare.

În general, vorbim de seri de karaoke și nu de dimineți sau amiezi, ceea ce înseamnă că, în cazul în care ți-e liberă ziua respectivă, ai posibilitatea să o umpli cu ceva. Asta, desigur, dacă nu cumva îți pregătești toată ziua vocea pentru piesa de rezistență.

Uite câte sugestii de activități pe care le poți face în zona de la Piața Unirii, luând în calcul clubul de karaoke Mojo Music Club (str. Gabroveni 14), din Centrul Vechi… ca destinație finală. 

Dacă vrei să începi ziua cu o cafea servită într-un spațiu… mai aparte, înconjurat de cineva… mai aparte și dacă, din întâmplare, ești și un iubitor de animăluțe, Miau Cafe (Între Gârle 7) este locația perfectă.

Miau Cafe | Practic, este prima cafenea cu pisici din România.

Prin Oras Karaoke Miau Cafe

Da, pisici reale, numai bune de mângâiat, dar și de luat acasă, pentru că toată afacerea este de fapt și un loc care adăpostește aceste suflețele până când cineva le adoptă. Par haioase regulile de acolo, iar una dintre ele sună așa: atunci când o pisică doarme, nu o treziți, lasați-o să-și facă somnul de frumusețe 🙂 Dacă și cafeaua ți se va părea la fel de bună ca vibe-ul de acolo, ai dat lovitura.

De la Miau Cafe o poți lua ușor la pas pe Splaiul Unirii, spre Biblioteca Națională.

Prin-Oras-biblioteca-nationala-a-romaniei
foto Biblioteca Națională a României facebook

E o zonă foarte friendly și luminoasă, iar de-a lungul Splaiului sunt înșiruite cafenele și restaurante, băncuțe spre apă și pontoane instagramabile. Dacă îți face cu ochiul vreun meniu de la restaurantele de acolo, nu ezita să faci o oprire. Dacă, totuși, nu te oprești pe la ele, dar vrei să mănânci ceva, ai aproape zona pieței Unirii unde sunt suficiente localuri din care să alegi.

Următoarea destinație pe care ți-o propun în zonă este Muzeul de Artă Contemporană, care se află în clădirea Palatului Parlamentului.

Prin Oraș mnac
MNAC

Probabil, nu ți-ar veni să mergi acolo așa, de nicăieri, gândindu-te la principala funcție a clădirii, însă, dacă știi că de fapt mergi la un muzeu aflat în aceasta, parcă sună altfel. Intrarea se face de pe latura clădirii dinspre Marriott, unde este o parcare și o intrare cu multe coloane.

Este unul dintre muzeele în care nu te aștepta să vezi doar picturi înrămate pe pereți sau sculpturi somptuoase pe care nu ai voie să le atingi, dar nu vreau să dau mai multe detalii, mai bine mergi și te convingi tu.

La etaj, dacă ai noroc și este deschisă terasa MNAC, poți admira de la înălțime împrejurimile…

cred că știi deja ce construcție se înalţă în peisajul de acolo. Și pentru copii este un loc foarte atractiv, fiindcă sunt diferite ateliere care se fac acolo pentru ei, trebuie doar să verifici programul acestora pe site-ul lor oficial. 

Prin-Oras-terasa-mnac

Dacă te hotărăști să o iei la pas spre Mojo Club, fă o oprire și pe la fântânile de la Unirii.

Prin-Oras-simfonia-apei-2023-bucuresti
credit foto: fotostefan.ro

Octombrie este ultima lună de Simfonia Apei, un spectacol deosebit de jocuri de apă, muzică și proiecții de lumină.

Cam atât pe ziua aceasta, sper că ți-ai ales melodia pe care vrei să o cânți, că ți-ai încălzit suficient vocea și că ai alături de tine niște oameni faini, care, fie au venit cu tine, fie i-ai găsit acolo.

Spor la cântat și la încărcat bateriile cu energie bună!

Prin-Oras-Karaoke-Mojo-Music-Club
Credit foto Facebook Mojo Music Club

Text de ALEXANDRA LUPU | Lifestyle | București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută