Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2023
Artă & Cultură / Performing arts

Turneul național „Melancolia” se încheie cu două concerte la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Turneul național „Melancolia” se încheie cu două concerte la București Share Turneul național „Melancolia” se încheie cu două concerte la București
Turneul național „Melancolia” se încheie cu două concerte la bucurești


Turneul național „Melancolia” se încheie cu două concerte la București

Cum ar fi dacă doi compozitori de geniu, John Dowland, cel mai important lutist și autor de cîntece cu lăută al epocii elisabetane, şi Franz Schubert, „prinţul lied-ului”, s-ar întâlni în cadrul unui concert-dialog peste timp încărcat cu ethosul Melancoliei, unul dintre ingredientele principale ale muzicii acestora?

Puteţi afla răspunsul în cadrul Turneului Naţional „Melancolia” care, după șapte concerte desfășurate în țară, revine la București și se încheie cu două concerte: la Palatul Suțu/Muzeul Municipiului București, pe 4 octombrie, de la orele 19 și la Institutul Cervantes, pe 5 octombrie, tot de la ora 19, eveniment organizat la solicitarea unui grup de prieteni ai asociației și SAVVY.

Iniţiat de chitaristul Costin Soare, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu şi lutistul Constantin Lazăr, concertul propus este o călătorie muzicală, vizuală şi literară în epocile elisabetană şi romantică. 

Turneul național „Melancolia” se încheie cu două concerte la bucurești

Repertoriul inedit ales și grupat tematic sub emblema Melancoliei (lacrimile; iubirea neîmpărtăşită; somnul/visul/moartea; natura romantică; dorul; rătăcitorul/soarta) va fi prezentat publicului sub forma unui proiect interdisciplinar, muzica fiind însoțită de o expoziție virtuală cu picturi de epocă, curatoriată de Maria Pașc, și de un caiet-program cu traducerile textelor de către Alexandru M. Călin.

Tranzițiile dintre cele două epoci reprezintă creațiile originale ale fotografului Daniel Munteanu și ale compozitorului Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, crochiuri vizuale și sonore, cu lucrări pentru chitară și lăută scrise în premieră în spațiul muzical românesc.

Intrarea la concerte se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com .

Detalii pe:  www.melancolia.ro 

 www.facebook.com/melancolia.turneu.national 

www.facebook.com/kitharalogos 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Turneul național „Melancolia” se încheie cu două concerte la bucurești

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută