Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2023
Artă & Cultură / Art Expo

 Dezbatere cu privire la impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii  Dezbatere cu privire la impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice Share  Dezbatere cu privire la impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice
 Dezbatere cu privire la impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice


Dezbatere cu privire la impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11:00, Asociația AltIași și partenerii vă invită la dezbaterea cu titlul „Impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice”. Evenimentul are loc în Cupola Palatului Braunstein (Str. Cuza Vodă, nr. 2), iar intrarea este gratuită, în funcție de disponibilitatea locurilor din sală.

Participă: Alexandru Berceanu (CINETIC UNATC), Floriama Cândea (artistă), Cristian Nae (Universitatea Națională de Artă „George Enescu”), Dorin Cucicov (CINETIC UNATC), Dragoș Dogioiu (CINETIC UNATC).

 Dezbatere cu privire la impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice

Moderator: Raluca Oancea (Universitatea Națională de Arte București)

Inteligența umană – ceea ce ne permite să înțelegem lumea din jurul nostru și decorul vieții noastre – nu mai este exclusiv umană. Este o inteligență hibridă, distribuibilă, formată din neuroni și cipuri, amintiri și baze de date, imaginație și prognoze computaționale, gânduri și algoritmi. Pe măsură ce folosim inteligența artificială (IA) pentru a ne înțelege existența, granița dintre noi și tehnologie devine din ce în ce mai neclară: unde terminăm și unde începe IA? 

Evenimentul face parte din proiectul „Recode: artă și tehnologie în context transumanist”, co-finanțat de AFCN. Organizator: Asociația AltIași. Parteneri: Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă din cadrul UNAGE Iași, Centrul Cultural German Iași, Institutul francez din Iași, forumul cultural austriac, Leroy Merlin. Parteneri media: TVR Iași, Radio România Cultural, Radio Iași, Ziarul de Iași, modernism.ro, Revista Arta.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Expoziție internațională de artă și tehnologie la Baia Turcească din Iași

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută