Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 25/09/2023
Film

Programul săptămânii 26 septembrie – 1 octombrie, de la Cinema Victoria

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 26 septembrie – 1 octombrie, de la Cinema Victoria Share Programul săptămânii 26 septembrie – 1 octombrie, de la Cinema Victoria


Oferta culturală e tot mai abundentă în oraș… și nici noi nu-ți facem alegerile mai ușoare. Dăm startul unei săptămâni cu nu mai puțin de 16 evenimente!

Pe scurt, Nordic Film Festival vine pentru prima dată la Timișoara, cu 12 lungmetraje din toate țările nordice, în proiecții unice, numai la Victoria! În program vei mai găsi și o dramă românească, una americano-coreană, o proiecție specială pentru proaspetele mămici, o proiecție accesibilizată pentru surzi, dar și un spectacol de stand-up comedy.

Programul săptămânii 26 septembrie - 1 octombrie, de la Cinema Victoria

Iată care este programul săptămânii 26 septembrie – 1 octombrie, de la Cinema Victoria

Ca să începem săptămâna cu zâmbetul pe buze, îți dăm întâlnire chiar de marți seara la un show cu Dan Țuțu, care vorbește cu umor… despre amor.

Miercuri, #CineMami revine cu o ediție matinală. Proaspetele mămici sunt așteptate la o serie de POVEȘTI INDISCRETE, cu bebelușii la purtător, și pot fi însoțite de prieteni și familie. Vezi pe site toate detaliile despre cum se desfășoară proiecția.

Programul săptămânii 26 septembrie - 1 octombrie, de la Cinema Victoria

Miercuri seara, vino să vezi în avanpremieră TIGRU, în regia lui Andrei Tănase, cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2023, și DIN ALTE VIEȚI, un alt prim film foarte aclamat și premiat, al realizatoarei Celine Song.

Dacă îți planificai de mult o incursiune prin țările nordice, călătoria începe de joi. Te așteptăm la poarta de îmbarcare de pe Ciprian Porumbescu, nr. 2. Nu lipsi de la întâlnirile cu personaje emblematice din cultura scandinavă, precum exploratorul norvegian AMUNDSEN, joi, SONJA: THE WHITE SWAN, inventatoarea patinajului artistic, sâmbătă, sau enigmatica artistă suedeză HILMA af Klint, duminică seara.

Facem câteva incursiuni și în secolul al XIX-lea, când foametea îi împinge pe suedezi spre tărâmul visat, America, în THE EMIGRANTS, sâmbătă, sau când o iarnă deosebit de geroasă îl îndeamnă pe fermierul Jens la acțiuni extreme pentru a supraviețui, în drama daneză BEFORE THE FROST, vineri.

Nu lipsesc nici dramele contemporane, fie ele personale, ca în OWLS, joi, și GIRL PICTURE, sâmbătă, sau familiale, ca în COMEDY QUEEN și A PERFECTLY NORMAL FAMILY, ambele proiectate duminică. Dacă fiorii reci sunt ceea ce cauți, îi găsești la filmul de groază islandez LAMB, de vineri seara.

Cei mici se pot bucura de două animații nordice subtitrate în după-amiezele de weekend. Sâmbătă, pornim într-o misiune de salvare a lumii cu simpaticul erou SUPERMARSU. Duminică este prevăzută o misiune pe lună, cu LOUIS ȘI LUCA, la care toată lumea este binevenită! Proiecția aceasta va fi accesibilizată pentru surzi, iar la final, toți spectatorii sunt invitați să rămână la un mic atelier de comunicare în limba semnelor cu Angela Mate.

Programul săptămânii 26 septembrie - 1 octombrie, de la Cinema Victoria

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută