Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2023
Viața Orașului

Ce ne place și ce nu ne place la noua stagiune a teatrelor sibiene

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place la noua stagiune a teatrelor sibiene Share Ce ne place și ce nu ne place la noua stagiune a teatrelor sibiene


Producții invitate, spectacole consacrate, dar și premiere de neratat sunt anunțate pentru perioada următoare în programul noii stagiuni a teatrelor sibiene. Teatrul Național ”Radu Stanca”, Teatrul Gong și Teatrul de Balet Sibiu și-au anunțat deja programul pentru toamna aceasta, motiv numai bun de a afla care sunt noutățile, prețurile la bilete și ce spectacole readuc sibienilor pofta de a intra în sălile de teatru.

 

Ce ne place și ce nu ne place la noua stagiune a teatrelor sibiene

 

Ne place că la TNRS, luna octombrie reunește spectacole de top din repertoriu, ”Antisocial”, ”Faust” etc., cele mai noi producții – ”Neînțelegerea”, dar și premiera spectacolului ”O, ce zile frumoase!”.

Ne place că unul dintre cele mai sensibile subiecte ale anului, consumul de droguri în rândul elevilor, a luat forma unui spectacol la Teatrul Gong. ”Petrecerea Denisei” se joacă în licee toată stagiunea.

Ne place că unul dintre artiștii care umple sălile Teatrului Gong ori de câte ori e invitat – Ada Milea, va realiza un spectacol de teatru concert după cărţile cu Apolodor în limba engleză. Premiera în 2024.

Ne place că noua stagiune a TBS începe cu o premieră de balet neoclasic: ”Cavalerul Rozelor”, pentru prima dată pus în scenă la Sibiu. Luna noiembrie aduce o altă premieră: ”Spărgătorul de nuci”.

 

Nu ne place că nu toți sibienii știu că prețul biletelor a rămas neschimbat, în ciuda creșterii excesive a prețurilor în ultimul an: la TNRS – 30 lei / 25 lei redus, la TBS – 20 lei / 10 lei redus, la Gong – 12 lei.

Nu ne place că nu avem certitudini din partea guvernanților în ceea ce privește finanțarea instituțiilor de cultură în anul 2024. Ne-am putea trezi cu spectacole anulate și producții noi stopate din fașă.

Nu ne place că unele nume de referință ale teatrului românesc lipsesc cu desăvârșire din piesajul sibian: Radu Afrim, Gianina Cărbunariu, Carmen Vidu. Unii au montat în trecut la Sibiu, dar nu au mai revenit.

Nu ne place că mai toți sibienii și turiștii se înghesuie doar la spectacolele consacrate. Dar mai sunt și alte comori în repertoriul teatrelor care merită văzute: ”Soră-sa” cu Cristina Ragos e una dintre ele.

 

TEXT DE RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută