Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/09/2023
Lifestyle / Sport

Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Astra Trail

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Astra Trail Share Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Astra Trail


Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Astra Trail, un concurs de ciclism născut din dorința de a promova cât mai mult acest sport în rândul tinerilor. În urma acestei a doua ediții, în muzeu va rămâne amenajat un traseu pentru amatorii de MTB.

Este vorba de unul dintre puținele concursuri din zona Sibiului care pune accentul pe categoriile de tineri și copii, fiind organizat de către o echipă pasionată de a insufla celor mici pasiunea pentru ciclism.

Prin locul ales pentru desfășurare, Astra Trail își propune atât să promoveze sportul de masă pentru a face legătura cu cel de performanță, cât și modul în care Muzeul Astra îmbină frumusețea naturii cu cea a civilizației populare tradiționale.

„Mi-au plăcut întotdeauna dealurile din jurul Sibiului și mereu am tânjit să explorez Muzeul Astra pe potecile mai puțin umblate. Traseul Emil Cioran trece la un moment dat pe lângă gardul muzeului și mereu vedeam urcările și coborârile care puteau fi fructificate ca teren de joacă pentru copiii pe care îi antrenez sau pentru sibieni, cât și pentru desfășurarea unei competiții noi și frumoase în Sibiu”, spune Gabriel Diaconu, cel care a înființat Cooperativa de ciclism, care se numără printre organizatorii concursului.

„Traseul nostru este o formă introductivă a traseelor de XCO (Olympic Cross Country, disciplină din cadrul MTB – n.r.) cu tradiție, am încorporat elemente tehnice diverse accesibile sportivilor cu un antrenament mediu și cunoștințe tehnice medii. Ne dorim să creștem dificultatea anual pentru a avea un progres continuu, atât noi, în calitate de organizatori, cât și participanții”, arată Gabriel Diaconu.

Ca urmare a succesului primei ediții, împreună cu cei de la Muzeul Astra a fost luată decizia de a fi dezvoltat un traseu care să fie marcat și cu o curățenie întreținută constant, astfel încât sibienii pasionați de MTB să aibă un loc în care se pot antrena pentru dezvoltarea tehnicii și a rezistenței. Accesul pe traseu în afara concursului se va face pe baza biletelor sau abonamentelor eliberate de către Muzeul ASTRA.

Astra Trail XCO este o competiție organizată de către Living Bike Faresin, Cooperativa de ciclism și Muzeul Astra

Data: 7 octombrie 2023

Link de înscriere: cooperativadeciclism.ro/astratrail

Categorii

Copii: D2 (5-6 ani), D1 (7-8 ani), C ( 9-10 ani), B (11-12 ani), A (13-14 ani)

Cadeți (15-16 ani)

Juniori (17-18 ani)

Adulți amatori Open 19+

Toate categoriile au clasament masculin/feminin separat

 

Program provizoriu

08:00 – Ridicare Pachete Înscriere

09:00 – 09:50 – Antrenamente Libere

10:00 – Start Amatori Masculin/Feminin

11:20 – Start Cadeți/Juniori

12:30 – Start Categorie D2

12:45 – Start Categorie D1

13:10 – start Categorie C

13: 45 – start Categorie B

14:30 – start Categorie A

15:30 – Festivitate de premiere

Galerie imagini

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută