Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2023
Lifestyle / Sport

Elevii sibieni, încurajați să meargă la școală pe jos sau cu bicicleta

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Elevii sibieni, încurajați să meargă la școală pe jos sau cu bicicleta Share Elevii sibieni, încurajați să meargă la școală pe jos sau cu bicicleta

Cu peste 23.500 de elevi deplasându-se zilnic spre cele 32 de școli publice la nivelul orașului, Asociația Urban Bike Revolution a lansat campania #ActivSpreȘcoală prin care încurajează copiii să meargă la școală pe jos, cu bicicleta, trotineta și transportul public ca alternative durabile și sănătoase la mașina personală.

Campania vizează mobilizarea întregii comunități din Sibiu: părinți, școli, instituții publice și mediul de afaceri pentru a susține mobilitatea activă într-un efort colectiv de transformare a modului de deplasare al elevilor. Asociația Urban Bike Revolution aduce ca argumente și câteva beneficii ale transportului verde. Mobilitatea activă aduce multiple beneficii pentru sănătatea copiilor, contribuind la creșterea nivelului de activitate fizică, la dezvoltarea socială și la reducerea expunerii la poluare.

Totodată, această poate ajuta la diminuarea stresului și anxietății părinților, oferindu-le mai mult timp și flexibilitate în rutina zilnică. Această inițiativă reprezintă o invitație deschisă pentru toți sibienii dornici să contribuie la transformarea sustenabilă a modului în care elevii se deplasează în oraș. Demersul asociației e să facă mersul pe bicicletă atractiv ca mijloc de deplasare zilnic.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută