Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2023
Lifestyle / Destinații turistice

Destinații de vacanță din România de vizitat pe final de vară

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Destinații de vacanță din România de vizitat pe final de vară Share Destinații de vacanță din România de vizitat pe final de vară


Cum putem pune punct acestei veri mai frumos dacă nu printr-o scurtă vacanță în România? Chiar dacă pare greu de crezut că nu mai avem mult din vară, vremea va continua să fie frumoasă atât pe final de august, cât și în prima lună de toamnă. Așa că o vacanță în țară poate fi cea mai bună idee pentru a celebra finalul verii. Am luat la ochi destinații turistice de pe întreaga hartă a României și iată care sunt recomandările noastre!

 

Dacă pornim de la cele trei cuvinte cheie: vacanță, România și vară, prima recomandare nu poate fi alta decât Litoralul Românesc, cea mai populară destinație de vacanță din țară în timpul sezonului de vară. Cu o lungime de 245 km, litoralul românesc se întinde de la granița cu Ucraina, în nord, până la granița cu Bulgaria, în sud. Pe această porțiune se află și cele mai multe stațiuni. Unele stațiuni sunt în topul preferințelor turiștilor pentru că oferă posibilități nenumărate de petrecere a timpului liber, altele pentru că sunt mai retrase și sunt locul perfect pentru o vacanță liniștită. Cele mai căutate sunt cu siguranță Mamaia și Vama Veche. Prima e considerată stațiunea regină, preferată îndeosebi de cei cu apetit pentru mondenitate și lux, pe când cea de-a doua este considerată cea mai boemă dintre stațiuni, paradisul oamenilor liberi și nonconformiști, aflată într-o continuă transformare. Pe listă ar mai fi de pus și Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun sau Olimp. Litoralul românesc oferă și oaze de liniște, mult spus stațiuni, precum Plaja Corbu, stațiunea 2 mai, Plaja Sfântu Gheorghe, Plaja Tuzla, Plaja Vadu sau Plaja Gura Portiței.

Chiar dacă e plină de atracții, Marea Neagră are concurență serioasă și în țară. De exemplu, ”marea de la munte”, adică stațiunea Colibița din județul Bistrița-Năsăud, la o distanță de 4 ore și 30 de minute cu mașina de Sibiu. Colibița are câte ceva pentru fiecare. Dacă iubești sporturile pe apă, lacul Coliția e perfect pentru plimbări cu caiacul, hidrobicicleta, bărci cu vâsle sau vaporașe. Lacul Colibița e înfrumusețat de prezența unor mici insule pe suprafața sa, care oferă o priveliște superbă pentru cei care aleg să viziteze zona. Cum am menționat deja, Colibița este stațiunea perfectă care permite diversificarea activităților. Pe lângă minunata plajă dintre munți, cele mai frecvente activități de uscat sunt excursiile, drumețiile și ciclismul montan. Principalele atuuri ale stațiunii Colibița sunt priveliștea superbă asupra lacului și munților, aerul curat, plajele situate între munți, spa & jacuzzi, păstrăvăriile și restaurantele din zonă.

 

 

Despre următoarea destinație se spune că este asemenea unui mic paradis din Thailanda cea exotică. Totuși, Șuncuiuș se află în județul Bihor, la aproape 3 ore de Sibiu. Aici o să te întâmpine o plajă aproape sălbatică, cu nisip fin și șezlonguri, la poalele unor stânci uriașe și la umbra unei păduri de un verde crud, în inima Munților Apuseni. E unul dintre cele mai frumoase locuri neștiute din România. Și asta nu e tot. Zona Șuncuiuș-Vad abundă în atracții pentru pasionații de activtăți în aer liber: trasee montane cu zone de via ferrata, rafting pe râul Crișul Repede și numeroase peșteri ce pot fi vizitate cu ghid.

Să fii turist nu înseamnă doar să te urci în avion și să pleci în destinații îndepărtate și exotice. Poți să te urci în mașină și să te îndrepți spre Toplița, aflată la aproximativ 3 ore și 30 de minute depărtare de Sibiu. Aici te așteaptă Băile și ștrandul Bánffy, ștrandul Urmánczy, trasee turistice și cicloturistice, Mănăstirea Sf. Ilie, Schitul Gura Izvorului, Castelul Urmánczy, cascada de apă termală Toplița, Parcul Național Călimani, Lacul Iezer, Stâncile Coloape, Liberty Fishing. Principalele atuuri ale unei scurte vacanțe la Toplița sunt aerul curat de munte, peisajele superbe, bazinele de înot cu apă caldă, centru spa & wellness.

 

 

Pe final, ne îndreptăm spre un loc mai puțin obișnuit: o plajă situată pe o insulă din orașul Călărași, care arată ca una bine dichisită din locuri mai exotice de-atât și pe care localnicii o știu cu denumirea de Plaja Mare. Accesul la ea se face cu catamaranul. Odată ajuns acolo, vei descoperi o combinație irezistibilă între pădure și plajă, dar și un camping inedit, cu căsuțe și colibe din lemn, beach baruri, terase și șezlonguri.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută