Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2023
Viața Orașului / CityZen

”Jungla urbană” de Corina Gruber

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Jungla urbană” de Corina Gruber Share ”Jungla urbană” de Corina Gruber


N-am fost niciodată o persoană matinală, în special în concedii. Tocmai din acest motiv, fascinația mea pentru sunetele junglei la răsărit a venit drept o surpriză pentru toți cunoscuții. Sunetele intense ce marcau trezirea viețuitoarelor la răsărit erau cam singurul motiv pentru care acceptam o trezire la 5.30.

Evident, n-am stat în junglă mai mult de două săptămâni. Dar, după ce m-am întors acasă, am avut surpriza de a mă trezi, în toiul nopții, din cauza unor sunete cumva similare. E drept, era cald, dormeam cu geamul deschis, dar, totuși, era ceva cum nu mai auzisem. După vreo câteva zile de cercetat și uitat intens pe geam, am înțeles cauza: undeva, în blocurile din jurul meu, era un cuib de șoim.

" "

Am locuit toată viața în Sibiu și știu că orașul a găzduit tot timpul tot felul de ființe, de la câini, pisici și arici, la găini, porci, oi, sau vaci. Locuința mea actuală mi-a arătat și o altă parte a faunei, cu oi, măgăruși, câini de stână, broscuțe sau pescăruși. De pe geamul camerei de unde scriu văd, cel mai des, porumbei, ciori, pescăruși și, mai nou, șoimi. Nu o dată am văzut în parcarea blocului câte o găină sau o văcuță ce reușise să treacă de gardul fermei alăturate. Lucrurile s-au diversificat și mai tare când am aflat din presă că un urs a dat târcoale zonei într-o noapte și că pe câmp, la mică distanță, au apărut căprioare.

Privind acum această lungă enumerație de ființe ce trăiesc în jurul meu în Sibiu, îmi dau seama că e o varietate similară junglei. Măcar aici știu despre ce ființe e vorba și pot identifica sunetele. Pe tărâmuri exotice, nu prea puteam. Poate, cu ocazia aceasta, îmi voi schimba și atitudinea față de trezirea la ore matinale datorită sunetelor naturii. Nu îmi rămâne altceva de făcut decât să mă bucur că am șansa de fi înconjurată de o natură vie, în continuă efervescență și schimbare. Dintotdeauna am iubit necuvântătoarele, iar acum constat că, dacă ești atent, le poți regăsi peste tot în jur, chiar și în mijlocul (sau marginea) orașului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută