Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2023
Eat & Drink

LA ȘOSEA | Oaze cool, cu multă verdeaţă, din Bucureşti

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii LA ȘOSEA | Oaze cool, cu multă verdeaţă, din Bucureşti Share LA ȘOSEA | Oaze cool, cu multă verdeaţă, din Bucureşti


Unde ne răcorim în București?

Oaze cool, cu multă verdeaţă, din Bucureşti

Cu cât temperaturile sunt mai ridicate, cu atât dorința bucureștenilor de a se refugia câteva ore departe de aglomerația urbană crește și asta nu e deloc de mirare, mai ales în buricul târgului.

Iar după cum bine știm, Bucureștiul are de toate, de la cafenele de specialitate, restaurante, bistro-uri și gelaterii până la terase și grădini.

Și ce-ar putea fi mai potrivit decât oaze de verdeață care să te ajute să te deconectezi de agitația cotidiană și să te bucuri de câteva momente de liniște și relaxare?

Grădina Sticlarilor

unde-ne-racorim-in-bucuresti-gradina-sticlarilor

Str. Vasile Lascăr 36

Grădina Sticlarilor este, fără doar și poate, unul dintre cele mai boeme locuri din Capitală, unde vei găsi întotdeauna o atmosferă chill și o comunitate unită de oameni faini.

Grădina este genul acela de loc unde toate tipurile de artă se reunesc și este posibil să dai fără să vrei peste un concert de jazz, muzică clasică sau alte evenimente interesante – de la stand-up comedy, seară de filme sau ateliere de creație și până la evenimente de reciclare.

Situată pe Vasile Lascăr, grădina artiștilor sticlari se află într-o curte pe care este posibil să o treci cu vederea, dacă nu te lași ghidat de gălăgie, întrucât nu iese neapărat din anonimat.

Când vine vorba de decor, grădina prezintă diverse piese eclectice, care nu se completează neapărat, dar care împreună arată fix cum trebuie, reușind să redea perfect vibe-ul locului – hipsteresc și cool.

Grădina OAR

unde-ne-racorim-in-bucuresti-gradina-oar

Str. Arthur Verona 19

Undeva, în zona Pieței Romane, în apropierea grădinii Verona (un alt loc perfect pentru o seară târzie și călduroasă de vară), se află grădina OAR – un spațiu intim și familiar, ideal pentru a evada câteva ore alături de cei dragi într-o mică oază de biniște.

La OAR poți găsi atât cafea de specialitate, cât și diverse tipuri de ceai sau cocktailuri experimentale, fiind perfect atât pentru diminețile în care ai nevoie să te dezmeticești, cât și pentru serile în care ai nevoie de un refugiu. În ceea ce privește decorul, fiecare masă în parte se află într-un separeu, dar dat fiind faptul că locul nu este foarte mare, acestea sunt destul de apropiate, nefiind chiar cel mai potrivit loc pentru grupurile mari de oameni.

Totodată, fiecare separeu este despărțit de diverse panouri din marmură, calcar sau granit, completând perfect elementele de lemn și moderne ale grădinii.

Grădina Floreasca

unde-ne-racorim-in-bucuresti-gradina-floreasca

Bd. Mircea Eliade 16

Grădina Floreasca este cu siguranță genul acela de loc pe care nu trebuie să-l ratezi vara asta, dat fiind faptul că pe la începutul lui octombrie se închide până în următorul an, întrucât o parte din Parcul Floreasca aparține de grădină. Aici vei găsi de toate – verdeață, elemente sălbatice, dar și moderne, restaurant și chiar piscină.

Departe de griji și aglomerație, Grădina Floreasca este o gură de aer proaspăt în haosul care se instalează în București vara, fiind potrivit atât pentru un pool party în weekend, cât și pentru a savura o cină gustoasă printre copaci și verdeață.

Mai pe scurt, dacă vrei să te simți în vacanță pentru câteva momente, trebuie neaparăt să treci pe aici!

Sera Eden

unde ne racorim in bucuresti sera eden

Str. C.A. Rosetti 37

Cunoscută ca un hub urban care se axează pe mixologia gusturilor, Sera Eden este una dintre cele mai  fascinante terase ale Capitalei, care readuce bucureștenilor Casa Brătienilor sub o nouă formă, pornind chiar de la fosta seră a grădinii.

Învăluită într-o atmosferă relaxată și dinamică, sera este cu siguranță elementul care vizual atrage instant atenția și care se împletește perfect cu mobilierul din lemn, piesele industriale și, bineînțeles, copacii impresionanți, diversele tipurile de plante și chiar…bambusul natural.

Deși grădina este una impresionantă în ceea ce privește mărimea, Sera Eden este mai mereu aglomerată și plină de viață, fiind genul acela de loc cool unde toată lumea vrea să prindă un loc.

Text de Mădălina Lefter | Eat&Drink | Recomandări

PS: Dacă totuși nu prinzi niciun loc la Eden, nu te descuraja, pentru că te poți reorienta către alte grădini faine care merită amintite: Suento, Simbio, Grădina Monteoru sau J’ai Bistrot sunt doar câteva dintre numeroasele spații cu verdeață pe care le poți găsi la doar câțiva pași de aglomerație.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută