Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/06/2023
Artă & Cultură / Performing arts

Instalație muzicală de Mircea Florian: Peisaj din toate anotimpurile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Instalație muzicală de Mircea Florian: Peisaj din toate anotimpurile Share Instalație muzicală de Mircea Florian: Peisaj din toate anotimpurile
Instalație muzicală de Mircea Florian: Peisaj din toate anotimpurile


Instalație muzicală de Mircea Florian: Peisaj din toate anotimpurile

O nouă rapsodie română

25 iunie 2023, orele 10.00 – 18.00, în spațiile expoziției permanente

Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă duminică, 25 iunie 2023, între orele 10.00 și 18.00, la Peisaj din toate anotimpurile – O nouă rapsodie română, instalație muzicală de Mircea Florian, cu sunet distribuit peste tot, în cadrul expoziției Alexandru Tzigara-Samurcaș – Întemeietorul Muzeului Național, deschisă în spațiile expoziției permanente (intrarea din Șoseaua Kiseleff, nr.3).

Instalația însumează, amestecă și prelucrează o serie de muzici originale proprii, cu caracter extrem de divers – bazate pe sonorități naționale, pe teme contemporane, atemporale, precum și pe motive de divertisment, edutainment.

Muzicile vor fi difuzate din douăzeci și patru de sisteme de sunet (player, amplificator, difuzoare) alcătuind împreună un mozaic așa cum s-ar putea auzi dacă cineva din ceruri și-ar apleca urechea asupra lumii noastre.

Este încercarea de a alcătui un peisaj sonor complex, expresiv, integrator așa cum au fost, de pildă, preocupările lui Alexandru Țigara-Samurcaș, întemeietorul Muzeului Național.

Instalație muzicală de Mircea Florian: Peisaj din toate anotimpurile

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.