Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2023
Artă & Cultură

Mocănița inaugurează programul de vară cu o plimbare urmată de un picnic la biserica fortificată din Hosman

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Mocănița inaugurează programul de vară cu o plimbare urmată de un picnic la biserica fortificată din Hosman Share Mocănița inaugurează programul de vară cu o plimbare urmată de un picnic la biserica fortificată din Hosman


Mocănița inaugurează programul de vară cu o colaborare inedită cu Anii Drumeției, și vă propun o plimbare cu mocănița urmată de un picnic la biserica fortificată din Hosman.

Duminică faceți-vă timp pentru puțină relaxare pe dealurile de deasupra Hosmanului. Sub marca Anii Drumeției, ghidul Daniel Mitruș de la Asociatia ARNI vă propune, duminică, o excursie cu mocănița, urmată de picnic la biserica fortificată din Hosman și o drumeție pe dealurile și prin pădurile de deasupra Hosmanului, având ca punct culminant panorama Munților Făgăraș. Revenirea la Cornățel se va face, bineînțeles, tot cu mocănița, la cursa de seară.

”Vă invităm într-o experiență autentică pe Valea Hârtibaciului în satul Hosman! Ne întâlnim la ora 9.45 în gara Cornățel și pornim într-o plimbare cu mocănița până în gara Hosman. Apoi vizităm Biserica Fortificată Evanghelică CA Hosman Holzmengen, unde ajungem printr-o plimbare la pas pe ulițele satului. În curtea casei parohiale ne va aștepta la picnic, Maria, gazda noastră cu un ceaun tradițional cu legume și carne de porc. După masă, pornim în drumeție pe dealurile Hosmanului. Urcăm dealul ușor către sud, printr-un peisaj cu pajiști și fânețe naturale bordurat de pădurea stejari și fagi. Pe culmea dealului, se poate să contemplăm panorama Munți Făgăraș și să luam o pauză pentru gustare. Continuăm drumeția pe o potecă prin frumoasă pădure naturală, în coborâre pe cumpăna de ape, cu revenire în Hosman. Circuitul este unul relativ lung, de 14 km, dar usor, potrivit persoanelor cu o bună condiție fizică și copiilor de minim 5-6 ani, care au mai ieșit în drumeții. Spre seară revenim în gara Hosman, de unde mocănița ne va readuce în Cornățel”, vă propun reprezentanții Anii Drumeției.

Totul costă 150 lei/adulți, 75 Lei pentru copii sub 14 ani. Participarea este pă bază de rezervare.

PROGRAM 10:00 plimbare cu mocănița, 45 min 11:15 vizitare Biserica Fortificată Evanghelică CA Hosman Holzmengen, 25 min 12:00 picnic cu ceaun tradițional legume și carne porc, 1 ora 13:00 drumeție circuitul Hosman, 5 ore 18:45 plimbare cu mocănița, 45 min 19:30 ajungem în gara Cornățel.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută