Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2023
Viața Orașului / CityZen

”Corpul Poetic: Spoken Word Poetry” de Sandy Stancu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Corpul Poetic: Spoken Word Poetry” de Sandy Stancu Share ”Corpul Poetic: Spoken Word Poetry” de Sandy Stancu


Sibiul este poezie: o vedem, o simțim și o ascultăm cu toții. Dacă avem noroc, într-o singură zi ne poate trece prin toate curentele literare, de la clasic la douamiist, via suprarealist. Iar cum mereu este loc pentru ceva nou, am început să plantăm semințe de spoken word și aici, după lecțiile primite din partea comunității din Cluj-Napoca.

Corpul Poetic s-a înființat în 2017 (deși numele ne-a venit câțiva ani mai târziu), când eu împreună cu Diana Duțu am decis să ne scoatem poeziile “din dulap”, inspirate fiind de gașca de poeți Poethree, din Cluj-Napoca [personal, m-a ajutat mult faptul că am făcut parte din familia lor extinsă, Poethree Collective, și am simțit pentru prima dată că ceea ce scriu și felul în care scriu rezonează cu o comunitate]. Până atunci nu am simțit că aparținem vreunei mișcări, și ne-a luat mulți ani să înțelegem că nici nu trebuie.

Spoken word poetry este o artă performativă. Este în egală măsură despre a scrie și a livra poezia sub forma unui performance complet. Este despre emoții și imagini, despre a fi și a te regăsi. E ceva ce merită trăit.

Dacă vrei să încerci și tu – să scrii, să asculți, să explorezi – te invităm la următorul eveniment. Stai cu ochii pe @corpulpoetic, îl vom anunța curând. E cool și powerful să spui ce simți.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută