Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/06/2023
Artă & Cultură / Teatru

“Hôtel des poèmes” – un spectacol de teatru în camere de hotel

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii “Hôtel des poèmes” – un spectacol de teatru în camere de hotel Share “Hôtel des poèmes” – un spectacol de teatru în camere de hotel
Hôtel des poèmes


“Hôtel des poèmes” – un spectacol de teatru în camere de hotel

Noua producție work in progress creart/TEATRELLI – text și regie Iris Spiridon – are forma unei vizite prin spațiile Hotelului Caro.

Pe 16, 17 și 18 iunie, un ghid va însoți publicul prin această călătorie în timp, populată cu oameni și personaje care au rămas vii prin poveștile pe care le-au trăit, putând fi (re)întâlniți cu ocazia unică a acestei vizite. Distribuția îi reunește pe Ghighi Eftimie, Cosmina Olariu, Ada Lupu, Cristian Popa, Vlad Udrescu.

"Hôtel des poèmes" - un spectacol de teatru în camere de hotel

O vom întâlni pe Anaïs Nin, captivă în camera de hotel în care și-a trăit poveștile secrete de iubire. Dar este vorba despre o Anaïs transportată în prezent. Altă cameră este rezervată unui cuplu care face o escapadă la hotel, aparent pentru a-și pune fanteziile în practică, dar care testează de fapt la un nivel profund cât durează iubirea care ne aduce împreună și ce suntem în stare să facem pentru a o salva. În ultima cameră dăm buzna peste poetul Rimbaud, care se refugiază la hotel după ce a fost împușcat în braț de poetul Verlaine.

Ajungem astfel să fim martorii unui delir poetic care transcende realitatea și care ne face să ne întrebăm dacă, după 133 de ani de la moartea lui, s-a reinventat sau nu iubirea.

Producția este concepută în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei. Astfel, toate personajele sunt interpretări imaginare ale unor personalități marcante ale culturii franceze. Spectacol este prezentat în premieră ca parte din programul Anualei de artă și știință NEO ART CONNECT.

"Hôtel des poèmes" - un spectacol de teatru în camere de hotel

IRIS SPIRIDON este regizoare de teatru, scenaristă de film și autoare de carte. A studiat scenografie la Liceul Nicolae Tonitza, respectiv regie de teatru la UNATC.

A montat spectacole în București și țară, dintre care:  Povestea personajelor mele pierdute (Teatrul Dramaturgilor Români), Ziua în care a dispărut soarele (Apollo 111), Psycho ( Apollo 111), Piesa pentru frate și soră (TNB), Povestea păsării fără cuib (Teatrul Vasile Alecsandri Iași) Fereastra secretă (Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe), Do you love me – un horror romantic (TNB), Hedwig and the Angry Inch (Point Hub).

Co-scenaristă pentru filmul Un prinț și jumătate (2018, regia Ana Lungu), în care interpretează un rol principal. În 2021 a publicat volumul Virusiada Copiilor (Editura Triade, Timișoara).

» Text de IOAN BIG

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.