Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2023
Viața Orașului

Ce ne place și ce nu ne place la pistele pentru biciclete

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place la pistele pentru biciclete Share Ce ne place și ce nu ne place la pistele pentru biciclete


Pentru că în sezonul cald e una dintre activitățile preferate ale sibienilor, dar și pentru că în data de 3 iunie se sărbătorește Ziua mondială a bicicletei, am pornit la o plimbare pe două roți prin Sibiu și împrejurimi să aflăm cum stăm la capitolul piste, educație și siguranță. Am avut parte de o tură cu multe aventuri plăcute și mai puțin plăcute. Iată cu ce impresii ne-am întors acasă!

 

Ne place că Sibiul e un oraș care poate fi străbătut ușor cu bicicleta dintr-un capăt în altul. Au început să apară tot mai multe piste, așa că bicicleta este o alternativă foarte bună la mașina personală.

Ne place că Sibiul are un sistem modern de bike-sharing, prin care pot fi închiriate peste 400 de biciclete în mai multe puncte din oraș. Închirierea bicicletelor se face printr-o aplicație mobilă.

Ne place că pista de peste 3,5 km de pe malul Cibinului va fi inaugurată în curând. Pe lângă faptul că va crea un culoar de mobilitate între cartierele Sibiului, va oferi și o perspectivă nouă asupra orașului.

Ne place că pe lângă pistele din oraș, din Parcul Sub Arini sau din împrejurimi, ne putem plimba cu bicicleta și prin Muzeul ASTRA. Plimbările pe două roți sunt permise zilnic, între orele 8-10 și 18-20.

 

Ce ne place și ce nu ne place la pistele pentru biciclete

 

Nu ne place că cele mai multe piste din oraș n-au cap, n-au coadă. N-au fost gândite ca un întreg. Încep și se termină pur și simplu. De la o pistă la alta trebuie să-ți faci loc printre mașini sau pietoni.

Nu ne place că acolo unde pistele nu sunt separate de carosabil, ele sunt tratate ca loc de parcare. În plus, portierele se deschid ca și cum pistele ar fi un covor roșu, nu o bandă pentru biciclete.

Nu ne place că jungla din trafic se regăsește mai nou și pe pistele de biciclete. Curieri pe două roți în grabă, trotinetiști în viteză, pietoni neatenți, fac mersul pe bicicletă tot mai enervant și periculos.

Nu ne place că pistele din oraș sunt aproape impracticabile în timpul sezonului rece. De aceea pentru mulți sibieni plimbatul cu bicicleta e mai mult o activitate de weekend decât un obicei de zi cu zi.

 

Articol de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.