Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/05/2023
Lifestyle Artă & Cultură / Teatru

Art Safari Kids Edition, un palat deschis pentru toată familia!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Art Safari Kids Edition, un palat deschis pentru toată familia! Share Art Safari Kids Edition, un palat deschis pentru toată familia!
Art Safari Kids Edition


Art Safari Kids Edition, un palat deschis pentru toată familia!

Expoziții cu jucării din Epoca de Aur, creații LEGO®️ de mari dimensiuni, cinema, spectacole și cursuri de artă, între 1-5 iunie 

Palatul Dacia-România de pe Lipscani își deschide special porțile, în perioada 1-5 iunie, pentru a găzdui cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii;

Expoziții de jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuși, filme și spectacole realizate în colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din București: Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, Opera Comică pentru Copii, dar și ateliere de desen și pictură alcătuiesc programul de artă și distracție din inima Bucureștiului;

Alexandrina Halic, emblema teatrului pentru copii din România, vine la Art Safari Kids, pe 1 iunie, la ora 14:00, unde va avea un moment special. Actrița Teatrului „Ion Creangă”, care are onorabila vârstă de 81 de ani, le va vorbi copiilor despre povești, va oferi autografe și va face poze;

Art Safari Kids Edition
Armata LEGO

Pe toată durata evenimentului, vor putea fi admirate și creații de mari dimensiuni din piese LEGO®️, din colecția comunității de pasionați – Romanian LEGO®️ User Group. Printre acestea, cea mai mare armată de LEGO®️, record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), Avatar etc.

Toți copiii până în 14 ani intră gratuit la expoziții. Biletele pentru părinți, bunici, unchi și mătuși, dar și pentru cursurile de artă pentru cei mici pot fi achiziționate de

Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția:  

„De Ziua Copilului, Palatul din inima Bucureștiului se transformă într-un mare parc de distracție: Art Safari Kids Edition. Am pregătit un program care să-i țină departe de telefoane și pe copiii mici, și pe copiii mari (se știu ei foarte bine).

Părinții retrăiesc perioada copilăriei în expoziția de jocuri și jucării din anii ’80, iar copiii descoperă jucăriile care le-au adus bucurie părinților, pe vremea când nu existau gadgeturi și tablete. Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, precum și Opera Comică pentru Copii vin în vizită la Art Safari Kids, unde pun în scenă spectacole, dar și expoziții cu recuzită, costume și păpuși din colecțiile lor.

Programul continuă cu cinema și activități interactive în limba engleză susținute de British Council. Bineînțeles că nu vor lipsi cursurile de artă susținute de profesorii Art Safari Kids. Pictură, desen, forme, culori, opere celebre. Vor fi impuse și câteva reguli la Palat, care trebuie respectate indiferent de vârstă: ne distrăm, creăm amintiri și explorăm arta!

Amintiri din copilărie, în varianta 2023

Cu pensulele în mână și culorile drept aliați, copiii vor învăța să creeze opere de artă. Și părinții îi pot acompania pe cei mici la aceste ateliere de pictură și desen, fiindcă niciodată nu este prea târziu să-ți pui talentul în valoare. Accesul la cursurile de artă din cadrul evenimentului se face în baza unui bilet care poate fi achiziționat online, pe site-ul Art Safari, sau la intrare. Există mai multe tipuri de bilete care includ cursuri de artă: doar pentru copil, copil însoțit de un adult, dar și un pachet pentru familie, valabil pentru 2 adulți și copil.

Accesul în expoziții și la restul de activități este gratuit pentru toți copiii până în 14 ani. Adulții îi vor putea însoți pe baza unui bilet achiziționat online sau de la intrare. Pachetele pentru familie beneficiază de 20% reducere.

Art Safari Kids Edition
Expoziție de jucării din Epoca de Aur

Programul expozițiilor Art Safari Kids Edition

Porțile Palatului Dacia-România sunt deschise tuturor, indiferent de vârstă, cu ocazia Art Safari Kids Edition. Pe lângă atelierele de artă, Art Safari prezintă și o serie de expoziții. Una din cele mai așteptate expoziții de la Palat este cea de jucării și reclame din Epoca de Aur. Adulții de azi vor face o călătorie emoționantă în timp, iar copiii vor descoperi jucăriile care le-au colorat copilăria părinților. Chiar dacă jucăriile s-au schimbat, bucuria de a fi copil rămâne aceeași!

Acestora li se adaugă și expoziții realizate împreună cu cele mai cunoscute teatre pentru copii din Capitală: o expoziție de păpuși de la Teatrul Țăndărică, costume de la Teatrul „Ion Creangă”, dar și costume și recuzită de la Opera Comică pentru Copii. Scurtmetraje de la Arhiva Națională de Filme vor fi proiectate în zona de cinema dedicată copiilor.

Alexandrina Halic, legenda teatrului pentru copii din România și una dintre cele mai iubite voci, care a dat glas multor personaje de basm, va avea un moment special la Art Safari Kids, pe 1 iunie, de la ora 14:00. Celebra actriță, care încă joacă în spectacole pentru copii la Teatrul „Ion Creangă”, la onorabila vârstă de 81 de ani, se va întâlni cu copiii, le va vorbi despre povești, le va acorda autografie și va face poze cu ei. Pinocchio, Micul Prinț, Alice în Țara minunilor sau Fritz, din „Omulețul cu haina de lemn” sunt doar câteva dintre rolurile interpretate de actriță.

RoLUG (Romanian LEGO®️ User Group), o comunitate de adulți cu profesii diferite, din diverse zone ale țării, ce împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru piesele LEGO, expune la Art Safari Kids Edition mai multe creații de mari dimensiuni: cea mai mare armată de LEGO®️, cea mai mare colecție de Clone Troopers LEGO®️ din țară (peste 700 de minifigurine), record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), recordul mondial Dragonul Smaug din The Hobbit și Avatar.

Art Safari Kids Edition
Alexandrina Halic – Pinocchio, 2003

Program Art Safari Kids Edition (1-5 iunie 2023)

Joi-luni – 12:00-21:00

Bilete online sau direct de la intrare

Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București

Art Safari Kids Edition

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.