Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2023
Artă & Cultură / Teatru

EXIT (și atunci am plecat), o comedie neagră manifest despre violența de gen și lumina de la capătul tunelului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii EXIT (și atunci am plecat), o comedie neagră manifest despre violența de gen și lumina de la capătul tunelului Share EXIT (și atunci am plecat), o comedie neagră manifest despre violența de gen și lumina de la capătul tunelului
EXIT (și atunci am plecat), o comedie neagră manifest despre violența de gen și lumina de la capătul tunelului


EXIT (și atunci am plecat), o comedie neagră manifest despre violența de gen și lumina de la capătul tunelului

Premiera are loc pe 31 mai, la Teatrul Godot, în regia lui Laurențiu Rusescu

Spectacolul are la baza textul Exit, Pursued by a Bear al scriitoarei americane Lauren Gunderson, unul din cei mai jucați dramaturgi contemporani americani. Piesa este o comedie neagră, iar adaptarea românească conține și o serie de date referitoare la violența asupra femeilor în familiile din România, adăugând o dimensiune serioasă povestii, devenind astfel și un manifest împotriva violenței domestice.

Oana Moșneagu și Denis Hanganu sunt actorii care vor da viață personajelor principale, Ana și Dorin.

După ani de abuz, Ana este în sfârșit gata să scape de căsătoria ei cu Dorin. Cu ajutorul celor mai buni prieteni, Măriuca și Simon, pune la cale un plan inspirat din Hamlet de William Shakespeare, în care personajul principal este forțat să își vadă faptele transpuse într-o piesă de teatru pentru ca, în final, să își recunoască vina .

Piesa are un mesaj pozitiv, în final arătând că există viață normală și după o relație toxică, că există speranță și atunci când nu mai vezi decât întuneric înaintea ta și că ai dreptul să pretinzi egalitate în toate relațiile. Piesa este de asemenea și un omagiu adus prieteniei arătând cât de important este să te deschizi și să vorbești despre problemele tale.

EXIT (și atunci am plecat), o comedie neagră manifest despre violența de gen și lumina de la capătul tunelului

Distribuție

Ana – Oana Moșneagu

Oana Mosneagu are o bogata experiența in teatru si film. În teatru: “Poveste din patria noastră”, regie Emanuel Pîrvu “Și n-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” regie Sever Andrei; “Care pe care” regie Anca Sigartău. În film: Moromeții 2 (lungmetraj), regie Stere Gulea; și seriale TV- Fructul oprit și Adela.

Dorin – Denis Hanganu

Denis Hanganu colaborează cu TNB în No man’s land, regia Alexandru Morfov, cu Bulandra în Incendii și Pasărea Albastră, regia Irina Banea. A avut roluri principal în seriale TV Sacrificiul A1 (2019) – Clanul ProTV (2022) și roluri episodice în Deschide ochii și Umbre (HBO).

Măriuca – Teodora Dincă

Teo Dincă colaborează cu diferite teatre independente și de stat din București. Două proiecte de suflet ale ei sunt: “Funia”, o adaptare după Alfred Hitchcock, în regia lui Matei Lucaci-Grunberg care se va juca la ARCUB si cea mai recentă premieră, “Punk Rock” la Teatrul Excelsior în regia lui Vlad Cristache.

Simon – Alex Popa/ Razvan Mândruță

Alex Popa

Alex Popa printre rolurile importante din cariera sa de actor se pot enumera: Treplev în Mașinăria Cehov, Simon în Împăratul muștelor, Bernard în Minunata lume nouă, Revizorul în spectacolul omonim, Smith în Opera de trei parale sau Chadwick în Punk Rock.

Razvan Mândruță

Răzvan Mândruță, a colaborat cu spații independente precum Reactor, Replika, SAC Malmaison dar și cu instituții precum Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie sau Teatrul Odeon. În 2021 a obținut premiul pentru cel mai bun actor la VGIK festival, la Moscova.

Regizor – Laurențiu Rusescu

A produs și a regizat peste 50 de emisiuni TV de la divertisment la documentare. A câștigat primul concurs de scenarii al HBO România “EPISODUL 1. A scris „ Hackerville ”- pentru HBO România, o miniserie cu 6 episoade. În 2022 a regizat Frankie and Johnny sub clar de lună de Terrence McNally cu Andrea Gramosteanu si Cristi Iacob și Niște oameni inteligenți de Marc Fayet cu Nicoleta Lefter, Ilona Brezoianu, Ada Galeș, Paul Ipate, Leonid Doni, Alex Conovaru.

Biletele pot fi achiziționate aici.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută