Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2023
Povești de succes Eat & Drink

Povești de succes | ZUMM – miere naturală, artizanală și care protejează biodiversitatea

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești de succes | ZUMM – miere naturală, artizanală și care protejează biodiversitatea Share Povești de succes | ZUMM – miere naturală, artizanală și care protejează biodiversitatea
ZUMM miere naturala


ZUMM – miere naturală, artizanală și care protejează biodiversitatea

Se poate spune despre mierea Zumm că, pe lângă faptul că este naturală, artizanală, sănătoasă, este și cool.

Borcanele sau pachetele Zumm arată foarte bine și pot fi oricând o opțiune de cadou pentru cineva care duce un lifestyle sănătos sau care pur și simplu apreciază produsele de calitate.

Familia Cimbru se ocupă cu apicultura de peste 20 de ani și o fac cu succes în localitatea Dobârceni din județul Botoșani.

Iată povestea lor spusă de Adriana și Iulian Cimbru.

Cum a apărut Zumm? Cine sunt oamenii din spatele acestui business și cum ați ajuns la acest concept?  

Suntem producători de specialități de miere de albine naturală, artizanală. Ne-am născut din dragostea sinceră pentru albine și lucrurile cu adevărat naturale şi sănătoase.

Toate specialitățile de miere mierea naturală iau naștere în localitatea Dobârceni din județul Botoșani. Aceasta este o zonă ferită de forfota și de poluarea marilor orașe, unde familia Cimbru practică apicultura de mai bine de 20  de ani.

Am înflorit din dorința de a da zvon în țară și de a împărtăși cu voi produsele atât de sănătoase ale albinelor Zumm. Am ales astfel, să pregătim specialități din miere de albine pe care vi le aducem în zummzetul orașelor în care voi vă aflați.

ZUMM miere naturala

Spuneți-ne un lucru mai puțin știut despre Zumm. 

Zumm a apărut din dorința a doi tineri de a-și ajuta părinții în apicultură, neștiind la acel moment câte provocări îi așteaptă.

Totodată, Zumm este partener WWF în protejarea biodiversității și parte din vânzările acestora ajung la WWF, care le folosesc în proiecte sustenabile pentru noi toți. Astfel, mulți dintre cei care susțin proiectul Zumm pot fi mândri de aportul lor indirect pentru o lume mai bună.

Povestiți-ne un pic despre produsele voastre și prin ce se deosebesc de celelalte de pe piața, de concurență.  

Specialitățile Zumm se remarcă prin originalitate, dar și prin folosirea unor ingrediente naturale. Deși mulți credeau că parte din specialități conțin uleiuri esențiale, de fapt, sortimente precum mierea cu cimbrișor și mierea cu lavandă folosesc direct plantele în proces.

ZUMM miere naturala
Miere turmeric
ZUMM miere naturala
Miere spirulină

Mierea cu turmeric și Mierea cu spirulină sunt două produse inedite apărute din dorința de a ajuta de la mic la mare consumul de suplimente benefice organismului, într-o manieră cât mai ușor de acceptat.

Fiecare produs are povestea lui și a trecut prin multe încercări până a ajuns la forma în care poate fi găsit astăzi. Printre acestea amintim mierea cu chilli, mierea cu anason, căpăceala.

ZUMM miere naturala
Miere chili
ZUMM miere naturala
Miere anason
ZUMM miere naturala
Miere căpăceală

Nu în ultimul rând pralinele fără zahăr, cu ciocolată neagră și umplutură din miere cu cimbrișor & anason au loc de cinste și sunt îndrăgite tot timpul anului.

Cât de greu a fost să ajungeți în magazinele / bacăniile din țară? 

Pentru producători ca noi, unde cantitățile sunt limitate și depind de foarte mulți factori externi, este dificil să putem fi prezenți în toate locațiile în care ne-am fi dorit. Chiar și așa, cu timpul, lucrurile s-au aliniat și suntem bucuroși de parteneriatele de durata pe care le-am creat și bineînțeles, suntem deschiși spre noi oportunități.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit în anii de activitate? 

Problema cu care inițial s-au confruntat părinții noștri: cea a pesticidelor/ neonicotinoidelor permise în agricultură. Deși provoacă daune în rândul polenizatorilor (implicit albinelor) persistă și situația s-a agravat tot mai mult în prezent. Astfel a apărut dorința noastră cu orice preț de a ajuta în combaterea lor, pentru că, din păcate, de la an la an am suferit tot mai multe pierderi în rândul familiilor de albine.

Aveți și comenzi din afara țării, doriți să intrați și pe piețele de afară?

Până în prezent nu am reușit semnarea unui parteneriat în afara țării, deși încercările noastre au fost nenumărate. Vom persista în continuare, deși dorința noastră principală este să reușim să încurajăm consumul de miere în România, unde, din păcate, nu suntem educați în acest sens – consumul mediu anual fiind ~550g/pers, față de țări precum Germania, Belgia, Olanda unde consumul este de 3-4 ori mai mare.

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă afacerea voastră?

Ne dorim să reușim prin parteneriatele noastre să combatem utilizarea neonicotinoidelor în România, fiind optimiști, având în vedere că în alte țări demersurile sunt mult mai avansate. Totodată ne bucurăm dacă aducem îmbunătățiri legate de consumul anual de miere în țara noastră.

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada în care ați dezvoltat acest brand?

În tot procesul am realizat cât de important este să rămânem împreună, uniți pentru visul nostru care a devenit realitate, reușind să creăm o poveste diferită de a celorlalți, dând naștere unor produse de calitate.

ZUMM miere naturala

Ce planuri aveți pentru Zumm pentru restul anului?    

Ne pregătim cu forțe proaspete după „hibernare” să recoltăm mierea polifloră, la jumătatea lunii mai, urmând apoi cea de salcâm, tei și floarea soarelui și, în paralel, testăm specialități noi despre care vă vom povesti la momentul potrivit.

Interviu de GRUIA DRAGOMIR | POVEȘTI DE SUCCES | LIFESTYLE | EAT & DRINK

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută