Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2023
Artă & Cultură

Cine sunt cei ”3 Tenori Ieșeni” care vin la Sibiu? Să-l cunoaștem pe Andrei Fermeșanu, manager al Operei Naționale Române din Iași

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Cine sunt cei ”3 Tenori Ieșeni” care vin la Sibiu? Să-l cunoaștem pe Andrei Fermeșanu, manager al Operei Naționale Române din Iași Share Cine sunt cei ”3 Tenori Ieșeni” care vin la Sibiu? Să-l cunoaștem pe Andrei Fermeșanu, manager al Operei Naționale Române din Iași


Este absolvent al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, iar parcursul formării sale artistice însumează ipostazele vocii umane puse în slujba teatrului liric: corist, artist liric, solist. Continua preocupare pentru rafinarea interpretativă și consolidarea tehnică s-a materializat prin participarea la masterclass-uri cu personalități de prim ordin ale genului de operă: Vasile Moldoveanu, Marius Vlad Budoiu, Eleonora Enăchescu, David Crescenzi, Vlad Iftinca, Cristian Oroșanu.

Repertoriul tenorului Andrei Fermeșanu, solist al Operei Naționale Române Iași începând cu anul 2012, include roluri principale din opere precum: „Il barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini, „L’elisir d’amore” de Gaetano Donizetti, „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, „Carmina Burana” de Carl Orff. Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven sau Requiem de Wolfgang Amadeus Mozart sunt lucrări abordate de artistul ieșean în spațiul creațiilor vocal-simfonice.

Tipologia vocală a „tenorului de grazia” i-a adus recunoașterea atât în fața publicului din cadrul instituțiilor muzicale reprezentative ale țării, cât și în cronica de specialitate.

Începând cu luna martie a anului 2021 și până în ianuarie 2022, tânărului interpret i-a fost încredințată coordonarea artistică a Operei Naționale Române Iași, iar din 29 ianuarie 2022 a primit funcția onorantă și de mare responsabilitate de Manager interimar al prestigioasei instituții ieșene.

Ascultă aici:

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.