Rocanotherworld – al treilea val de artiști care vin să #rocanotherworld e aici 😱.
Subcarpați, The Mono Jacks, byron, Dora Gaitanovici, UFe, Bully, K-Lu, HVNDS, Ottis Cœur și Coven Clash completează povestea muzicală de la a 8-a ediție. Ei se alătură artiștilor deja anunțați: Afgo, Basska, Lemon, Luna Amară, Madrugada, Moonlight Breakfast, Mihai Popoviciu, Orkid, Rana, Warhaus, We Singing Colors, Zimbru.
Ediția aceasta e specială pentru noi, deoarece este o ediție care surprinde prin diversitatea line-up-ului, format atât din artiști internaționali de seamă și trupe românești consacrate cât și din artiști la început de drum. Fiecare zi te va purta într-un nou univers melodic, unde vei avea ocazia să descoperi sau să fredonezi piesele tale preferate.
Anunțurile care vor completa experiența festivalieră vor continua să curgă, dar, până atunci, te lăsăm în compania unor piese de-ale artiștilor pe care tocmai i-am anunțat. Să îți dea cu chef și dor!
Bilete aici |
Artiștii Rocanotherworld 2023
Cea mai mare grupare muzicală independentă din România, Subcarpați, s-a născut în urmă cu 12 ani la inițiativa lui Bean MC și este compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor.
The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008, care a lansat un album de debut bine primit – Now In Stereo – în 2010, a depășit numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală.
Cu o energie regăsită, The Mono Jacks au lansat la finalul aceluiași an mult așteptatul disc secund, Ușor distorsionat, un succes răsunător și eminamente neașteptat care a încununat 9 ani de eforturi, căutări și muncă făcută din pasiune. Un nou album Norul Nouă tocmai a fost lansat și urmează să-l ascultăm live la festival.
byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 7 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România.
Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Cu toate că l-am putea integra în zona alternative-progressive, influențele „de tot felul” îl fac greu de încadrat, cu exactitate, în tipare. Dora Gaitanovici, singer-songwriter compune și produce ceea ce cântă alături de băieți. Dani, Dante, Denis, Dimitrie și Codruț își aduc, și ei, contribuția creativă și așa ia naștere dinamica pieselor.
HVNDS a fost înființat în 2016, an în care a debutat cu piesa „Turn On”. Single-ul a intrat instantaneu în heavy rotation împreună cu următorul release „HOME”. În urma succesului celui de-al 3-lea single „Nu Știi” feat NOSFE în 2017, relatia cu Seek Music a oportunat remake-ul Metal al piesei „Șatra se întoarce” x Satra BENZ.
După lansarea albumului „COLOR” în 2018, trupa a intrat din nou în studio pentru a pune bazele materialului ce avea sa devină noul album „ANIMAL”, co-produs ulterior de catre Seek Music. Anul 2022 a început cu releas-ul primului single „Vin viu plec mort” x RAVA & Killa Fonic, ce a rupt barierele dintre artiștii de trap si sound-ul metal HVNDS. Indiferent de oră sau public, trupa oferă un show și o energie de neuitat.
Ottis Cœur sunt două fete care cântă tare. Unite de o antipatie comună față de patriarhie, ticăloșii și foștii lor – Margaux, blonda solară și Camille, bruneta misterioasă, nu au nevoie de nimeni. Prin Ottis Cœur, Margaux și Camille prezintă strălucirea compoziției lor individuale, precum și alianța lor muzicală cu adevărat unică. Urlând eliberare, tandemul își unește forțele și dă viață întregului proiect.
Coven Clash este un proiect muzical din București format și fondat de Andrei Constantinescu, tobe, și Mircea Voloh, chitară și voce. Trupa abordează un melanj și un amalgam compus din mai multe stiluri muzicale precum alternative rock, garage rock, indie-rock, new-wave punk, stoner și lo-fi. Sound-ul specific al trupei este identificat și conceput prin riff-urile alternative și progresive de chitară & bas și ritmurile punk-rock produse de tobe.
UFe este omul nebun care s-a îndrăgostit ireversibil de muzică și și-a dedicat viața acesteia. Vinyl este al doilea nume, dar îl puteți numi și Rumberto Eko. Dacă încerci să-l plasezi într-o anumită categorie, nu poți, deoarece stilul lui este mai mult decât eclectic și îi plac prea multe genuri muzicale: afro latin, dub, drum ‘n’ bass, funk, blues, hip-hop sau rock ‘n’ roll doar pentru a numi câteva. Când nu caută groove vechi sau breakbeats albastru, îl poți găsi în studio creându-și meticulos propriile capodopere.
Bully este unul dintre DJ-ii români care a creat cu succes o punte între underground și mainstream. Începând cu anul 2000, a cucerit ringurile de dans ale tuturor cluburilor relevante din țară. Îi place să creeze diverse experiențe muzicale pentru publicul său printr-un amestec de genuri diferite, de la funky breaks și hip hop old school până la breakbeat și drum’n’bass și, de asemenea, condimente locale în ceea ce privește folk și… cine știe ce urmează?
K-Lu este un dj și producător prezent pe scena muzicii electronice din anul 2005. Show-urile lui sunt bazate pe genuri ca: funk, hip-hop, electro și bass music combinate cu propriile mix-uri video. De-a lungul timpului a făcut parte din mai multe proiecte și trupe, a colaborat cu diversi artisti, a ajuns pe scena celor mai mari festivaluri din țară, a adus muzica în cadrul unor festivaluri de jazz, pe scena Filarmonicii din Timișoara și în afara țării.
Având un stil unic, bazat pe meștesugul scratch-ului, K-lu iese ușor în evidenta prin seturile sale presărate cu replici din filme clasice românești care surprind și amuză, deopotrivă.