Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/05/2023
Artă & Cultură

Zei nordici, riff-uri de chitară și măsuri compuse în inima Transilvaniei – ce trebuie să știi despre ARTmania 2023

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Zei nordici, riff-uri de chitară și măsuri compuse în inima Transilvaniei – ce trebuie să știi despre ARTmania 2023 Share Zei nordici, riff-uri de chitară și măsuri compuse în inima Transilvaniei – ce trebuie să știi despre ARTmania 2023


Zeii din fjordurile înghețate ale nordului ajung pentru trei zile în centrul Sibiului unde alături de unele din cele mai titrate trupe de metal și rock progresiv, se vor dezlănțui în cea de-a 16-a ediție a festivalului ARTmania. Cu un lineup care include nume ca EMPEROR, PORCUPINE TREE, WARDRUNA, SAMAEL și 3 scene concept demne de sălile lui Odin, ediția 2023 promite un festin rupt din legendele vikingilor.

Când și unde?

Festivalul are loc în perioada 28-30 iulie 2023. Urmând tradiția pornită încă din 2006, ARTmania se va desfășura în Piața Mare din Sibiu.

Pe cine găsim în lineup

N-ar fi ARTmania dacă în lineup n-am găsi măcar trei legende ale muzicii rock, iar pozițiile principale sunt ocupate în această ediție de PORCUPINE TREE, EMPEROR ȘI WARDRUNA. Iubitorii de armonii complexe și măsuri compuse sunt așteptați în public cu provocări noi de tactare, unde britanicii de la Porcupine Tree promit o reprezentație care încalcă (aproape) mereu normele de gen ale rockului progresiv. Norvegienii de la EMPEROR urcă pe scena ARTmania într-un headliner show de excepție, aducând cu ei riff-urile trv kvlt ale black metal-ului scandinav. Recomandăm corpse paint și antrenament la scuturatul pletelor. Cunoscătorii știu de ce 🙂 WARDRUNA vor aduce în Piața Mare din Sibiu sonoritățile neo-dark folk-ului norvegian și ne vor purta într-o călătorie către tărâmurile înghețate ale nordului. Atenție la zeii capricioși și la troli.

Dincolo de headlineri, ARTmania a căutat prin toate cluburile și festivalurile, prin toate scorburile, trupe care să bucure și știutorii și curioșii muzicii rock. Festivalul adună într-un lineup cu facultate, cum remarca cineva lângă scenă anul trecut, o colecție neașteptată de artiști care sub umbrela muzicii rock vor aduce pe scenă chitare supărate, tobe nervoase, umor, magie, curaj, troli și destui zei.

3 scene concept.

Bun, dar ce caută zeii vikingilor în Transilvania? Și de ce sunt prieteni cu un extraterestru? Stai, care extraterestru? Toate întrebările își vor găsi răspunsul, iar pentru curioși vom lăsa indicii în cele 3 scene concept din ediția ARTmania 2023. Vânătorii de simboluri sunt așteptați cu mic, cu mare în curând, să descopere cum a ajuns crema Asgardului în Transilvania. Vorba englezului, stay tuned!

Bilete și mai multe informații se găsesc pe https://www.artmaniafestival.ro/

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.