Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/05/2023
Viața Orașului / CityZen

Povești din culise: ”Elogiu creației sibiene” de Constantin Chiriac

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Povești din culise: ”Elogiu creației sibiene” de Constantin Chiriac Share Povești din culise: ”Elogiu creației sibiene” de Constantin Chiriac


În cele ce urmează nu voi spune o poveste, însă voi lansa tuturor invitația de a fi parte dintr-una. Ne apropiem cu pași repezi de ediția cu numărul 30 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Iar faptul că publicul este atât de implicat în ceea ce înseamnă dorința de a participa activ la emoția și miracolul creațiilor care vor fi prezentate mă determină să prezint un caz cu totul special.

Faust semnat de Silviu Purcărete, care se joacă de 16 ani, este cel mai râvnit spectacol din festival. În același timp, este și un motiv de inspirație, de mândrie și de provocări pentru toți artiștii care poposesc în Sibiul festivalier. Astfel, două mari nume de artiști din Japonia, cuceriți de miracolul spectacolului sibian, vin în această ediție aniversară cu două creații ce aduc un elogiu performanței lui Silviu Purcărete. Prima personalitate este Kazuyoshi Kushida – unul dintre cei mai mari artiști din istoria recentă a teatrului japonez, distins cu o Stea pe Aleea Celebrităților de la Sibiu. Domnia sa semnează spectacolul Faust sub clar de lună, un omagiu adus Faust-ului sibian, într-o formulă kabuki contemporană. Celălalt nume important din spațiul nipon care ne va onora cu prezența sa este Akihiro Yamamoto cu al său spectacol, Faust: Tribut, ce oferă o versiune Noh a capodoperei goetheene.

Ce poate fi mai frumos în această legătură între cultura niponă și cea română, prin care doi reprezentanți ai celor mai vechi forme de teatru din Japonia aduc astfel de omagii marii creații de la Sibiu? Suntem mândri că toate acestea se întâmplă cu ocazia aniversării a 30 de ani de FITS și că parteneriatul strategic pe care festivalul l-a făcut cu marea cultură japoneză pune pe picior de egalitate ceea ce înseamnă creație și miracol.

Vă așteptăm să fiți parte din Miracol, între 23 iunie și 2 iulie 2023!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută