Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/05/2023
Artă & Cultură / Performing arts

PREMIERĂ | „Patosfera” noul spectacol al Mădălinei Dan, la CNDB

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii PREMIERĂ | „Patosfera” noul spectacol al Mădălinei Dan, la CNDB Share PREMIERĂ | „Patosfera” noul spectacol al Mădălinei Dan, la CNDB
Patosfera


„Patosfera” noul spectacol al Mădălinei Dan, la CNDB

Noua producţie a Centrului Național al Dansului București (CNDB), Patosfera, are premiera pe 5 mai, următoarele reprezentații fiind programate pe 8 şi 21 mai. Autoarea spectacolului, Mădălina Dan, coregrafă și performer, este una dintre creatoarele consacrate în dansul contemporan din România, activă pe scenele internaționale, dar și foarte prezentă și implicată în contextul coregrafic local, în care investește cu generozitate timp, energie și cunoaștere.

Patosfera

Mădălina Dan | foto – arhiva personală

Patosfera Mădălinei Dan se defineşte ca mediu în care contradicția, contrastul, suprapunerea, deformarea, țesătura paradoxurilor – privite atât în plan micro (biologic și psihologic), cât și macro, raportat la realitatea înconjurătoare – coabitează, artista aducând la viață un univers fragil și strălucitor, interconectat și coexistent, specific gândirii ecologice și descentrat de perspectiva umană, unde realitatea e doar una dintre versiunile privirii noastre, iar supraviețuirea este, implicit, interdependență.

Numărându-se printre puținii coregrafi români ce traversează medii și spații foarte diferite, Mădălina Dan, artistă asociată a CNDB, propune un concept structurat în jurul unei compoziții corporale unitare, în care individualitățile, dinamica și subiectivitatea afectivă formează un corp extins. PatoSfera este un compus descompus și recompus de realități care se dilată și se contractă, în funcție de pulsațiile vieții. O sferă a patosului emoţiei, creată prin mișcare, dans, sunet, text, imagine, asemenea orașului și apei care curge prin el, perceptibilă ca o sinteză de influențe diverse, precum iridescența, clasele de fitness, cosmologia, muzica trap, studiul furnicilor, studiul afectelor, spațiul urban și tehnologia, care se îmbină, se intercalează, se suprapun.

„Patosfera”@CNDB

Concept, direcție artistică, coregrafie și dramaturgie: Mădălina Dan
Performeri: Georgeta Corca, Mariana Gavriciuc, Nanci/Cristian Nanculescu, Virginia Negru, George Pleșca
Text și dramaturgie: Mihaela Michailov
Sound design și compoziții muzicale: Denis Bolborea, Cătălin Diaconu
Set/video design: Alina Ușurelu
Costume: Ioana Surdu (Noir Morphosis)
Light design: Marius Costache
Asistență: Georgia Măciuceanu

Patosfera

Mădălina Dan în (m)others, de Valentina de Piante | foto © Alina Ușurelu

Citește aici mai multe Articole din ARTĂ-CULTURĂ – PERFORMING ARTS.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.