Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2023
Lifestyle

Salut, București! | Târguri şi festivaluri bucureştene de neratat în luna mai

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Salut, București! | Târguri şi festivaluri bucureştene de neratat în luna mai Share Salut, București! | Târguri şi festivaluri bucureştene de neratat în luna mai
târguri


Târguri şi festivaluri bucureştene de neratat în luna mai

Intrarea în ultima lună a primăverii marchează debutul sezonului festivalier, care se anunţă extrem de bogat, mai ales după ce o (prea) lungă perioadă de timp am fost privaţi din cauza virusului de interacţiunile la nivel de masă cu membrii comunităţilor de care aparţinem ca preferinţe, indiferent că acestea sunt din zona artei şi culturii, lifestyle-ului sau purului entertainment. Bucureştiul devine astfel, în mod regulat, spaţiul unor potenţiale experienţe de going out incitante, ce trec dincolo de întâlnirile uzuale de socializare cu cei apropiaţi ori mersul la un spectacol, expoziţie sau concert.

În primul weekend din mai, pasionaţii de vinuri îşi pot da întâlnire la Revino Bucharest Wine Show, de la Novotel, având posibilitatea să descopere propunerile premium ale cramelor locale (dar nu numai), precum şi zonele viticole din ţara noastră, iar cei deschişi la a se familiariza cu arta contemporană nu trebuie să rateze RAD Art Fair, din complexul hotelier Caro, pentru că acolo vor expune parte dintre sutele de artişti reprezentaţi de 20 dintre cele mai tari galerii de artă din România.

Săptămâna următoare e cu design şi cafea, pentru că, din 12 mai, începe Romanian Design Week, ale cărei evenimente sunt diseminate în mai multe locaţii – centrul de interes larg va fi însă în Piaţa Amzei, prin expunerea celor peste 150 de proiecte locale de arhitectură şi design -, dar se consumă şi Bucharest Coffee Festival, la Nord Events Center, unde vor expune, vinde şi organiza degustări sau demonstraţii peste 40 de companii din industria cafelei, scopul principal fiind promovarea cafelei de specialitate.

Muzica nu putea lipsi, iar cel mai „generalist” eveniment menit a gâdila plăcut auzul publicului larg îl reprezintă Miez Festival (19-21 mai), de pe Verde Arena, în care vor putea fi ascultate live, de la muzică disco sau lăutărească până la rock şi hip-hop, datorită unui lineup eclectic, ce reuneşte muzicieni precum Simion Bogdan Mihai, Viţa de Vie, Mărgineanu, Paulina sau Byron. Highlight-ul primăverii rămâne însă East European Comic Con, care se desfăşoară în acelaşi weekend la Romexpo, un sanctuar al iubitorilor manifestărilor Pop culture, indiferent că e vorba de film &TV, gaming sau comics-uri, K-Pop sau Fantasy Art, mai ales că EECC celebrează 10 ani de existenţă, deci ar trebui să ofere vizitatorilor o ediţie memorabilă.

Tot 10 ani aniversează şi festivalul Metalhead Meeting, care se ţine la Romexpo între 26 şi 28 mai, cu trupa de heavy metal Pantera ca headliner, doar că, evident, publicul este în acest caz ceva mai nişat, fiind destinat rockerilor amatori de sonorităţi foarte… grele. În aceleaşi zile, Romexpo este gazda unuia dintre cele mai aşteptate târguri ale anului, popularul Bookfest, cel mai important salon de carte din România, ce a avut anul trecut – ca referinţă – peste 170 de expozanţi şi 400 de evenimente în program, la care publicul a avut acces gratuit.

Putem deci concluziona că, indiferent de preferinţe, gusturi sau hobby-uri, avem pretexte consistente de a ieşi în oraş în luna mai, dar pentru update-uri, nu omiteţi să consultaţi regulat Ghidul festivalurilor de pe site-ul Zile şi Nopţi!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.