Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/04/2023
Evenimente

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 mai?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 mai? Share Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 mai?


În luna mai ia start maratonul festivalurilor, evenimentelor sportive și spectacolelor. Cea de-a VII-a ediție a festivalului ESTE FILM va avea loc între 10 și 14 mai. Cele mai așteptate spectacole, ”Faust” și ”Povestea prințesei deocheate”, revin la Fabrica de Cultură. Teatrul de Balet Sibiu lansează premieră după premieră. De Ziua Europei, Filarmonica de Stat Sibiu prezintă Summitul Muzical European 2023. Află ce poți face în perioada 1-15 mai, din paginile revistei sau de pe zilesinopti.ro/sibiu.

 

”FAUST” ȘI ”POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE”

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 mai?

Teatrul Național ”Radu Stanca” reia din luna mai reprezentațiile cu spectacolele ”Faust” și ”Povestea prințesei deocheate”, ambele în regia lui Silviu Purcărete, două dintre cele mai apreciate spectacole românești din ultimele decenii. ”Faust” este cel mai longeviv spectacol din repertoriul TNRS, a avut premiera în 2007, iar de atunci și până în prezent s-a jucat de fiecare dată cu casa închisă. Primele reprezentații din anul 2023 vor avea loc în 12 și 13 mai, 2 și 3 iunie, 14, 15, 28 și 30 iulie. ”Povestea prințesei deocheate” a cucerit la Premiile UNITER 2018 trei trofee: pentru regie, scenografie și pentru cea mai bună actriță în rol principal. Spectacolul e programat în 7, 26 și 27 mai, 8 și 22 iulie. TNRS a pus deja în vânzare biletele pentru toate reprezentațiile.

 

INTIMATE TANGO

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 mai?

Intimate Tango e un spectacol electrizant în care tangoul, dansul și teatrul se întâlnesc într-un vârtej al pasiunii. Pianista Irina Indrei, bandoneonistul Robert Indrei și actrița Elena Ivanca vor înlănțui patru povești amețitoare duminică, 7 mai, ora 19, la Biblioteca ASTRA.

 

DOMINO

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 mai?

La o distanță de 10 ani de când au debutat live pe scenă la Viena, trupa sibiană Domino lansează în data de 5 mai, ora 20, la Oldies Pub, noul single: ”Muzica vindecă răul din noi”. Datorită combinației de instrumente folosite, muzica trupei e unică și greu de definit.

 

SUMMITUL MUZICAL EUROPEAN

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 mai?

Jazz de Ziua Europei! Formația italiană Paolo Profeti European Collective deschide Summitul Muzical European 2023, pe 7 mai, ora 19, la Filarmonica de Stat Sibiu. Cvintetul s-a născut din ideea lui Paolo Profeti, saxofonist și compozitor născut la Milano și transferat la București, unde locuiește deja de 10 ani. Cel de-al doilea concert va avea loc în 11 mai, ora 19, când maestrul Cristian Mandeal și Corul Radio vor interpreta Simfonia a IX-a în re minor, op. 125 de Beethoven

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută