Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/04/2023
Artă & Cultură

Mai țineți minte povestea tigrului care a evadat de la ZOO Sibiu? A devenit subiect de film și se vede în avanpremieră la ESTE FILM Festival

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Mai țineți minte povestea tigrului care a evadat de la ZOO Sibiu? A devenit subiect de film și se vede în avanpremieră la ESTE FILM Festival Share Mai țineți minte povestea tigrului care a evadat de la ZOO Sibiu? A devenit subiect de film și se vede în avanpremieră la ESTE FILM Festival


Povestea tigrului care în 2011 a evadat de la Zoo Sibiu, câteva ore mai târziu fiind împușcat în Pădurea Dumbrava, a inspirat un film care va avea avanpremiera în orașul nostru.

Evenimentul va avea loc în cadrul ESTE FILM Festival, programat între 10 și 14 mai la Sibiu cu o selecție de filme europene apreciate internațional, cu o competiție de scurtmetraje, dar și cu filme românești lansate în premieră națională sau locală.

”Deschidem a 7-a ediție cu un film românesc, TIGRU, proiectat în avanpremieră națională. Proiecția va avea loc miercuri, 10 mai, de la ora 20:00, la sala mare a Centrului Cultural “Ion Besoiu” Sibiu. Filmul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, în prezența regizorului Andrei Tănase, a actorului Alex Velea și a producătoarei Irena Isbășescu”, transmit orgnizatorii festivalului.

Filmul ”TIGRU” spune povestea Verei, în vârstă de 31 de ani, medic veterinar la o gradină zoologică dintr-o mică localitate din Transilvania, măcinată de probleme personale și în pragul unei căderi nervoase. Un tigru de la Zoo evadează, iar Vera este nevoită să plece în căutarea lui.

Filmul a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului în cadrul Festival premiers plans D’Angers 2023.

“În iarna lui 2011, în urma neatenţiei unui îngrijitor, o tigroaică a scăpat de la grădina zoologică din Sibiu. După ce s-a plimbat nestingherită câteva ore printr-o pădure din apropiere, tigroaica a fost împuşcată de unul din vânătorii care porniseră pe urmele ei. Imaginile difuzate la ştiri, cu cadavrul său urcat în bena unei furgonete vechi, în timp ce diverşi gură-cască îi făceau poze, m-au impresionat într-un mod greu de descris. Iniţial mi s-au părut sfâşietor de triste. O mini-tragedie absurdă şi evitabilă, la care îţi doreşti să nu fi asistat vreodată. Dar apoi mi-am dat seama că acel animal maiestuos, care îşi ducea zilele într-o cuşcă dintr-un zoo de provincie, a avut parte de câteva ore de libertate, poate pentru prima oară în viaţa lui. A respirat aerul pădurii şi a murit liber”, descrie regizorul filmul, într-un articol pe site-ul de specialitate cinemagia.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.