Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/04/2023
Viața Orașului

FITS – 30 de ani: ”Frumusețea rămâne motorul speranței, iar miracolul frumuseții poate salva lumea” de Constantin Chiriac

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii FITS – 30 de ani: ”Frumusețea rămâne motorul speranței, iar miracolul frumuseții poate salva lumea” de Constantin Chiriac Share FITS – 30 de ani: ”Frumusețea rămâne motorul speranței, iar miracolul frumuseții poate salva lumea” de Constantin Chiriac


Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) este primul mare festival din Europa Centrală și de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România. Anual, festivalul este un prilej de sărbătoare, cu spectacole excepționale invitate din țări precum: Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, SUA, Israel, Japonia, Austria, Elveția, Italia, China, Republica Moldova ș.a. FITS este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, al Consiliului Local Sibiu, Guvernului României, Ministerului Culturii, Ministerului Educației, Institutului Cultural Român. Acest eveniment reunește mari artiști ai scenei mondiale, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel internațional și recompensate cu distincții prestigioase.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se află anul acesta la a 30-a ediție și se va desfășura în perioada 23 iunie-2 iulie 2023, cu tema Miracol / Wonder. În această perioadă dificilă, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, alături de Teatrul Național Radu Stanca Sibiu și toate structurile asociate, au reușit să identifice cele mai bune soluții, în așa fel încât dialogul creat împreună cu publicul să stea sub semnul calității și al emoției. După doi ani de pandemie, boală, suferință, război, migrație și disperare, frumusețea rămâne motorul speranței, iar miracolul frumuseții poate salva lumea, după cum spunea un mare scriitor. În vremuri ca acestea, greutăților financiare, amenințării conflictelor, izolării și tuturor vicisitudinilor, trebuie să ne opunem prin zâmbet, armonie, încredere în frumos, prin creație și bucurii lăuntrice.

Festivalul are trei componente majore, care împart evenimentele prezentate în format fizic, online și hibrid în: spectacole indoor, spectacole outdoor și evenimente speciale. Dialogul, diversitatea și multiculturalitatea sunt pilonii pe care s-a construit festivalul și acest lucru rămâne de la an la an în filosofia după care organizatorii se ghidează. Dezvoltarea pe principiul vaselor comunicante face ca FITS să fie un eveniment complet, format în funcție de nevoile comunității și publicului.

Aducem în fața publicului un veritabil regal al artelor spectacolului, cu producții de teatru, dans, circ, film, musical, operă, carte, conferințe, expoziții, performance, muzică, spectacole de stradă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.