Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2023
Artă & Cultură

La sfârșitul lunii aprilie va fi anunțat programul FITS 2023 și vor fi puse în vânzare biletele

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii La sfârșitul lunii aprilie va fi anunțat programul FITS 2023 și vor fi puse în vânzare biletele Share La sfârșitul lunii aprilie va fi anunțat programul FITS 2023 și vor fi puse în vânzare biletele
”Era primăvară și, tot ca acum, în Sibiu era încă zăpadă. Un grup de temerari culturali a avut inspirația să pună bazele unui mic festival de teatru, spre bucuria comunității, care primea astfel un dar sub forma emoțiilor de pe scenă. Era primul FITS – Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu  – eveniment ajuns în acest an la cea de a 30-a sa ediție, una pe care organizatorii o marchează printr-o temă cât de poate de potrivită cu vremea și vremurile: MIRACOL. Căci este un miracol, desigur, că un eveniment cultural așază Sibiul și România pe hartă alături de cele mai mari festivaluri de artele spectacolului din lume, Edinburgh și Avignon. Este un miracol că în aproape trei decenii FITS a devenit și a continuat să fie un loc de pelerinaj pentru cei mai importanți creatori contemporani și public, iar partenerii și echipa se îngrijesc ca această împletire de emoții să se petreacă sub semnul prețuirii. Este un miracol că în doar zece zile, oameni din aproape 80 de țări își povestesc emoțiile într-un limbaj comun, al prețuirii pentru artele spectacolului, al bucuriei împărtășite. Este un dar cu peste 800 de evenimente pentru toate gusturile și vârstele, de la muzică la fotografie, de la teatru la pictură, de la circ la conferințe, gală, dans, film, expoziții și câte și mai câte. Este un miracol că multe dintre aceste evenimente au acces liber, în așa fel încât oricine să poată simți emoția și bucuria. Este un miracol pentru că, vreme de zece zile, pășim împreună într-o dimensiune a binelui și frumosului, a țesătorilor de emoții, a grijii față de cel de-aproape, a gândului bun și amintirilor de retrăit”, este mesajul transmis de organizatorii FITS.
Cea de a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc în acest an în perioada 23 iunie – 2 iulie. Programul va fi anunțat pe 25 aprilie, la ora 12:00, în cadrul unei conferințe de presă, iar biletele vor fi puse în vânzare chiar a doua zi, pe 26 aprilie, tot de la ora 12:00.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.