Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/03/2023
Lifestyle

EXPO | Prima expoziție Formula 1 se deschide la Madrid

Claudia Aldea De Claudia Aldea
Comentarii EXPO | Prima expoziție Formula 1 se deschide la Madrid Share EXPO | Prima expoziție Formula 1 se deschide la Madrid
Formula 1


Prima expoziție Formula 1 se deschide la Madrid

Deși ceea ce numim astăzi era modernă a Formulei 1 a luat naștere în anul 1950, cursele Grand Prix au o istorie care începe în anii 1880, în Franța, când, pe drumurile publice dintre orașe, piloții (însoțiți întotdeauna de mecanicii lor) se întreceau pe traseele considerate, pentru standardele de astăzi, mult prea lungi. Astfel, prima cursă propriu-zisă a avut loc în 1885, când Émile Levassor a parcurs, plecând din Paris și ajungând în Bordeaux, distanța de 1.200 de kilometri.

Începând cu data de 24 martie, după cinci ani de pregătiri, în spațiul IFEMA, din Madrid, se va deschide prima expoziție dedicată fenomenului, istoriei și eroilor de Formula 1, sub sloganul „Experience the past, present and future of Formula 1”, oferind vizitatorilor o imagine completă asupra universului sportului, prin intermediul a șase camere de expoziție.

Prima încăpere, denumită The Human Race, va fi dedicată începuturilor F1, fiind construită sub forma unei săli în care va fi prezentat un scurtmetraj ce va explica, alături de istoria sportului, și de ce oamenii au fost întotdeauna atrași de elementele aflate la baza curselor de mașini. Următoarea încăpere, Once Upon a Time in Formula 1, va reprezenta o galerie în care vor fi expuse, în premieră, fotografii, obiecte și videoclipuri (printre care și peste 100 de noi interviuri, realizate alături de cele mai importante personalități din domeniu).

Mai departe, Design Lab este un spațiu construit sub forma unei fabrici (amintind din nou de Levassor, care a fost și inginer auto), dedicat procesului prin care echipele de F1 dezvoltă diferite componente pentru mașinile folosite în competiții, fiind locul în care vor fi expuse și piesele utilizate de campioni. El va fi urmat de Drivers & Duels, camera dedicată celor mai faimoase circuite, care va funcționa precum un Hall of Fame, având în structura sa un perete format dintr-un display interactiv, pe care publicul îl va putea controla, alături de o colecție de echipamente și obiecte care aparțin celor mai cunoscuți piloți din întreaga lume.

Apoi, spectatorii vor fi primiți în Revolution by Design, sala în care sunt expuse machetele și prototipurile mașinilor de curse, unde va exista și un projection environment de 360 de grade, iar expoziția se va încheia cu Pit Wall, un performance de 6 minute, realizat cu ajutorul luminilor, sunetelor și imaginilor interactive, care va funcționa ca o concluzie a celor 73 de ani de F1. Așa cum spune CEO-ul Stefano Domenicali, evenimentul reprezintă „o experiență imersivă și obligatorie pentru toți iubitorii de Formula 1”.

Foto: F1Exhibition

Alte Articole din LIFESTYLE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută