Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/03/2023
Artă & Cultură Viața Orașului

Recital extraordinar de pian „De la Viena la Iași” – Raluca Știrbăț

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Recital extraordinar de pian „De la Viena la Iași” – Raluca Știrbăț Share Recital extraordinar de pian „De la Viena la Iași” – Raluca Știrbăț
Recital extraordinar de pian „De la Viena la Iași" - Raluca Știrbăț


Pentru a sărbători alături de ieșeni, Radio România Muzical a pregătit, alături de principalele instituții muzicale ieșene, un festival care reunește nume de rezonanță ale artei interpretative contemporane, artiști originari din Iași, dar și artiști care reprezintă Radio România. Toate evenimentele pot fi ascultate în direct la Radio România Muzical.

Miercuri, 22 martie, ora 19.00, pianista Raluca Știrbăț deschide oficial emisia Radio România Muzical la Iași cu recitalul „De la Viena la Iași” ce are loc la Casa Balș. Compozitori-simbol pentru Viena – Mozart, Schubert, Berg -, se alătură atât muzicii lui Franz Liszt – care în turneele sale a ajuns la Iași în 1847 și a cântat chiar în clădirea ce adăpostește azi Casa Balș -, cât și muzicii lui George Enescu, quintesență a talentului moldav.

Raluca Știrbăț s-a născut și a început studiul pianului la Iași; a continuat la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, devenit orașul său de adopție. Raluca Știrbăț este recunoscută la nivel internațional atât pentru rafinata sa artă interpretativă, cât și pentru rolul său determinant în cunoașterea și conservarea moștenirii lui George Enescu.

Recitalurile de la Casa Balș, str. Cuza Vodă nr. 29, sunt organizate în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, cu sprijinul Casei de avocatură Vasile Deleanu și Dedeman.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută