Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/03/2023
Viața Orașului / CityZen

”Era mai bine, dacă n-ar fi fost mult mai rău!” de Radu Scutea

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Era mai bine, dacă n-ar fi fost mult mai rău!” de Radu Scutea Share ”Era mai bine, dacă n-ar fi fost mult mai rău!” de Radu Scutea


Am fost la bazin în copilărie, și mai tarziu, adolescent fiind, în cadrul unor activități sportive de grup sau individuale, de pregătire fizică sau recuperare după efort, dar foarte rar sau deloc cu familia pentru relaxare și divertisment. Singur sau în grup cu colegii  de școală sau de la clubul sportiv, cu antrenor sau fară, mergeam la înot ca la (aproape) orice antrenament sau oră de curs. Sigur, participam cu mai mult entuziasm decat la orele de școală pentru că, înainte de decembrie 1989, accesul la bazin era destul de limitat persoanelor care nu practicau un sport de performanță. Relaxarea și divertismentul cu familia, în jurul apei, erau sezoniere, vara la ștrand, la lacurile sărate sau la mare cu eforturi financiare care lăsau găuri adânci în bugetele familiale ale tovarășilor de condiție medie.

Cu această evocare într-o notă personală referitoare la o realitate anterevoluționară foarte comună, cred că am ajuns la principala diferență dintre bazinul “comunist” și aqua centrele de astăzi: cele din urmă, sunt deschise și accesibile, chiar și la preț, tot anul și pentru intreaga familie. Plus, nu mai este vorba doar despre sport și efort solitar în apă, după un program care vizează criterii de performanță. Conceptul a evoluat, dovadă centrele Aria din Sibiu, Cisnădie  sau alte parcuri de sport și divertisment acvatic și oferă câte ceva pentru întreaga familie. Am optat pentru această abordare comparativă, simplificată, este drept, deoarece se întâmplă destul de des în ultima perioadă să intru în contact cu nostalgii de tipul “Înainte era mai bine”. Dacă n-ar fi fost mult mai rau, adaug de câte ori am ocazia!

 

Rubrică susținută de

”ARIA sportului și a sănătății” de Radu Scutea

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută