Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/03/2023
Evenimente

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 martie?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 martie? Share Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 martie?


Începutul de primăvară se face tot mai simțit și în viața orașului! Până la sfârșitul lunii avem două premiere la Naționalul sibian, un festival dedicat filmului francez, concerte simfonice la Filarmonica sibiană, seria de proiecții ESTE Filmul de Miercuri și, nu în ultimul rând, debutul primului festival de muzică blues din peisajul cultural al Sibiului. Sunt suficiente motive de distracție astfel încât astenia de primăvară să fie dată uitării. Iată recomandările Zile și Nopți pentru perioada 16 – 31 martie.

 

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 martie?

În weekend-ul 24 – 26 martie, la Centrul Cultural Habitus vor fi proiectate cinci filme în cadrul unei noi ediții a Festivalului Filmului Francez la Sibiu. Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, de la ora 20:30 când va fi proiectată comedia polițistă ”L’Innocent”, în regia lui Louis Garrel. Festivalul continuă sâmbătă, de la ora 18:00 cu ”Le Lycéen”, cel mai recent film al lui Christophe Honoré, care urmărește trăirile emoționante ale unui adolescent care se confruntă cu pierderea tatălui său, iar de la ora 20:30 cu ”La Nuit du 12” de Dominik Moll, recent recompensat cu premiul César pentru cel mai bun film. Duminică vor fi proiectate filmele ”Au revoir le bonheur”, de la ora 18:00 și ”Les Enfants des Autres”, de la ora 20:30. Festivalul marchează în acest an ediția cu numărul 27.

 

SIBIU BLUES NIGHTS

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 martie?

Luna martie aduce un nou festival în peisajul cultural al orașului: Sibiu Blues Nights, care va avea loc în zilele de 31 martie și 1 aprilie, la Filarmonica sibiană. Pe scenă vor urca Wille & The Bandits, Marius Dobra Band, alături de șase proiecte muzicale românești.

 

CONCERT SIMFONIC

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 martie?

Dirijorul Gábor Horváth conduce concertul simfonic al Orchestrei Filarmonicii din Sibiu, al cărui invitat special e Mihai Ritivoiu, pianist român stabilit la Londra, laureat al Concursului Internațional ”George Enescu”. Concertul va avea loc joi, 23 martie, ora 19.

 

JOCUL DE-A VACANȚA

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 martie?

Repertoriul Teatrului Național ”Radu Stanca” se îmbogățește cu spectacolul ”Joaca de-a vacanța”, care va avea avanpremiera în 18 martie, ora 17 și premiera în 19 martie, ora 17, în Sala Mare. În regia lui Florin Coșuleț, spectacolul e o comedie romantică inspirată dintr-o întâmplare reală, o poveste de dragoste, plină de realități imediate, accesate însă abia după ce unul dintre personaje decide să taie orice legătură de comunicare cu exteriorul. Preț bilet: 30/25 lei.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută