Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/03/2023
Artă & Cultură / Art Expo Zile si Nopti

ART EXPO | DOI JOI Program extins al galeriilor de artă

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii ART EXPO | DOI JOI Program extins al galeriilor de artă Share ART EXPO | DOI JOI Program extins al galeriilor de artă
DOI JOI Program extins al galeriilor de artă


ART EXPO | DOI JOI Program extins al galeriilor de artă

DOI JOI, proiect colaborativ dedicat scenei de artă din București, construieşte un dialog în cadrul comunității, celebrând totodată creativitatea din mijlocul ei. În cea de-a doua joi a fiecărei luni, tot mai numeroase sunt galeriile de artă și spațiile alternative afiliate care ‘coexistă’ pentru a contura programul unui itinerariu de artă after-work: 2/3 galeria, Galeria Anca Poteraşu, Atelier 35, Catinca Tabacaru Gallery, Celula de Artă, Gaep, Galateca, The H Gallery, IOMO Gallaery, Ivan Gallery, Mobius, Galeria Posibilă, /SAC, Sandwich, Sector 1 Gallery, Suprainfinit, VAGon-Spaţiu interdisciplinat. Pentru a ilustra varietatea ofertei culturale şi artistice a proiectului, din programul DOI JOI din 9 martie am selectat patru expoziţii de factură diferită ca tipologie şi expresie artistică.

Back to Where It all Began | Group show
[10 februarie – 13 mai]
Gaep Gallery (str. Plantelor 22), program extins

Back to Where It all Began | Group show

Parte din programul de mentorat Accelerator, expoziția prezintă lucrări noi semnate de 10 dintre cei mai promițători artiști de astăzi, de la o instalație-joc participativă, care se transformă ca urmare a deciziilor vizitatorilor, până la o constelație de picturi, lucrări pe hârtie și sculpturi bazate pe amintiri ale unor locuri și momente pline de semnificație.

The woman who clicks the shutter | PIXY LIAO
[8 martie – 23 aprilie]
2/3 galeria (str. Franceză 4), artist talk+gallery tour

The woman who clicks the shutter | PIXY LIAO

Multe dintre fotografiile artistei Pixy Liao își au inspirația în imagini din cultura pop, iar altele din picturi. Stereotipurile pot avea nuanțe diferite în locuri diferite, iar Pixy ne reaminteşte subtil, folosind un umor dezarmant, cât este de important să conștientizăm şi chiar să chestionăm normativul cultural şi social.

I am in the mood to dissolve in the sky | Oana Coșug & Yasmina Assbane
[1 martie – 15 aprilie]
Galeria Anca Poteraşu (str. Popa Soare 26), program extins

Un dialog vizual între Oana Coșug și Yasmina Assbane, două artiste care explorează vizual și material imaginea corpului, scindată între o experiență profund personală și un construct socio-cultural. Percepția simultană a corpului ca subiect și obiect e un joc nesfârșit între dorința de „a atinge” și „a fi atins” în lucrările ambelor artiste.

Unplugged Cave | SIMION CERNICA
[1 ianuarie – 16 martie]
The H Gallery (Calea Victoriei 109), program extins

Cu toate că practica artistică a lui Simion Cernica reunește o multitudine de medii, în cadrul expoziției există acel impuls unificator care aduce totul împreună, bazat atât pe pilonul relativ al criticii sociale, cât și pe încercarea de a re-contextualiza anumite tendințe contemporane în mod radical, dintr-o perspectivă informată, dar, totuși, deconectată.

Expoziție: Womb – aniversarea de 2 ani a galeriei | Expoziţie de grup
IOMO Gallery (Băiculeşti 29)

Womb - aniversarea de 2 ani a galeriei

[…] “Pășind în acest refugiu dur și luminos, lipsit, prin absența soarelui puternic, de naturalețe, revenim la stadiul de făt. Ne adaptăm cu rapiditate la condițiile spațiului deoarece tânjim după o experiență aparte. Tinzând către plăcerea vizualului, căutăm, poate în mare parte doar subconștient, o împlinire mai profundă. Astfel, începem să identificăm de ce am ales să intrăm în galeria de artă: amorțiți, pătrunși de frigul iernii, așteptăm primăvara, primii muguri, înflorirea bobocilor, promisiunea dulceții fructelor coapte. […]” – Extras din textul curatorial

Expoziție: Beauty is in the eye of the beholder | Natasha Shulte
SANDWICH Offspace (Atelierele Malmaison)

Beauty is in the eye of the beholder | Natasha Shulte

Artista ucraineană Natasha Shulte explorează in Beauty is in the eye of the beholder liniile de înaltă tensiune dintre controlul exercitat de stat şi identităţile individuale, relevând totodată mecanismele bioputerii, ale cărei instrumente le expune prin intermediul proiectelor sale, deseori plasate în ambienturi special sterilizate. Artista, născută în 1975, la Odesa, lucrează la intersecţia între video, fotografie şi pictură, în practica ei fiind interesată de problematica organizării sociale, de psihologie şi de interacţiunea omului cu mediul înconjurător.

VAGon – Spaţiu In(ter)disciplinat
(Atelierele Malmaison)
Expoziție: OPEN PRACTICE SOCIETY – video edition | Screening night, group show

 

OPEN PRACTICE SOCIETY - video edition | Screening night, group show

Open Practice Society – Video Edition este cea mai recentă iterație a programului de mentorat din cadrul Marginal, ce reuneşte tineri coregrafi și performeri, artiști vizuali și videografi din zone diferite de studiu, într-un context colaborativ care implică mentori cu experiență și o abordare interdisciplinară, şi are la bază un apel deschis studenților UNATC și UNArte, în urma căruia au fost create cinci piese de artă video sub îndrumarea mentorilor Sabina Suru (artist multimedia), Jean Blăgoi (DoP) şi Andreea Duță (coregraf).

SCUFIȚA MAGENTA, de Dumitru Gorzo

În seara de 9 martie, începând cu ora 22:00, SANDWICH Offspace şi VAGon – Spaţiu In(ter)disciplinat, împreună cu /SAC, găzduiesc la Atelierele Malmaison un afterparty prilejuit de vernisajele expoziţiilor, dar şi de programul extins de vizitare la /SAC a instalaţiei SCUFIȚA MAGENTA, de Dumitru Gorzo, cu lucrări construite în acțiunile CONTINUOUS STUDIO IV, iunie-octombrie 2022 (Fosta Comenduire a Garnizoanei, Timișoara), şi CONTINUOUS STUDIO V: Peretele, decembrie-ianuarie 2023 (/SAC @ Malmaison).

Nu uitaţi, deci… AFTERPARTY la Malmaison, în cadrul DOI JOI!

Alte Articole, Știri din ART-EXPO.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută