Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/02/2023
Artă & Cultură / Performing arts

Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat anotimp are loc de Mărțișor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat anotimp are loc de Mărțișor Share Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat anotimp are loc de Mărțișor
Primăvara la Ateneu


Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat anotimp are loc de Mărțișor

Ateneul Român invită doamnele și domnișoarele, însoțite de partenerii lor, la un concert care anunță un anotimp al regenerării, după o iarnă cenușie, dominată de evenimente cotidiene care scriu o istorie dificilă a acestor vremuri.

Pe 1 martie, de la ora 19,00, Ateneul Român din București devine un spațiu în care muzica anunță primavara. Artiștii care urcă pe scenă sunt instrumentiștii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”George Enescu”, conduși de dirijorul de origine basarabeană Yuri Botnari, muzician cu o vastă carieră internaţională.

Primăvara la Ateneu
Foto: Botnar lso

Alături de el va evolua violoncelistul Andrei Ioniţă, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români din tânăra generaţie, câştigător al marelui Concurs Internaţional Ceaikovski în 2015 şi posesor al unui talent interpretativ ieşit din comun, care i-a atras admiraţia şi aplauzele pe scene de prestigiu din întreaga lume.

Primăvara la Ateneu
Andrei Ioniță. Credit Nikolaj Lund

Programul se deschide cu „Jocuri româneşti” de Sabin Păutza, binecunoscutul compozitor româno-american care aniversează vârsta de 80 de ani, continuă cu Concertul nr. 1, în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 33, de Camille Saint-Saëns, o partitură de mare virtuozitate şi expresivitate romantică, şi se încheie cu una dintre cele mai spectaculoase şi îndrăgite creaţii pentru orchestră, Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul simfonic extraordinar va fi prezentat pe 5 martie la Sala cu Orgă din Chişinău cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova

Mai multe informații pot fi găsite aici.

Biletele se pot cumpăra de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75

Online, accesând site-ul  www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“.

Primăvara la Ateneu

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută