Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2023
Eat & Drink

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii 4 restaurante cu specific japonez în Capitală Share 4 restaurante cu specific japonez în Capitală
specific japonez


Restaurantele cu specific japonez din Capitală oferă o varietate de preparate tradiționale și moderne din bucătăria niponă, ajungând de-a lungul anilor, datorită diversității și aromelor inedite, să fie printre cele mai îndrăgite restaurante ale iubitorilor de gastronomie.

Astfel, orice rețetă japoneză reprezintă, de fapt, o întreagă experiență menită să te aducă mai aproape de cultura asiatică. De la restaurante elegante și high-end la locații minimaliste și informale, restaurantele japoneze au devenit un adevărat simbol al scenei culinare din București, putând fi găsite în numeroase locuri cheie ale Capitalei.

Zen Sushi

Str. Grigore Alexandrescu 5

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

Pentru cei care vor să savureze o masă japoneză autentică și de calitate, cu siguranță Zen Sushi este una dintre cele mai potrivite alegeri, făcând parte din topul celor mai apreciate restaurante de acest tip din București. Cu o tradiție bogată de peste 10 ani, meniul de la Zen Sushi este unul divers, incluzând o gamă largă de sushi, sashimi, maki, hand rolluri și multe alte preparate regăsite în bucătăria tradițională japoneză.

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

În timp ce toate ingredientele sunt proaspete și calitative, sushi-ul este preparat cu mare atenție de chefi experimentați, care te vor teleporta pentru câteva momente într-o bucătărie din Japonia. Situat într-o zonă centrală a Capitalei, fiind la îndemâna oricui, restaurantul este perfect pentru o cină romantică sau pentru a savura o masă delicioasă cu prietenii sau familia.

Yoshi Sushi & Teppanyaki

Str. Banul Antonache 40-44

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

Autointitulându-se un restaurant de sushi și teppanyaki, Yoshi reușește să ofere un meniu amplu și sofisticat, semnat de Vladimir Curnic, un chef basarabean foarte talentat și îndrăgit de oricine trece pragul localului. Dat fiind meniul extrem de lung și diversificat, singura problemă pe care o vei avea la Yoshi este alegerea unui singur preparat – de la ramen și miso la tempura, yakitori și kaiseki până la platouri de sushi colorate și gustoase.

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

Așadar, fără doar și poate va fi nevoie să te întorci, pentru a putea gusta din toate. Când vine vorba despre decor, la Yoshi predomină mobilierul din lemn, simplu, ieșind în evidență prin pernuțele viu colorate și sistemul de iluminat natural.

Kanpai Bistro

Str. George Călinescu 49

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

Situat în zona Pieței Floreasca, pitit printre blocuri, Kanpai este unul dintre restaurantele cu specific japonez deja consacrate ale Capitalei. Acesta este amenajat în stilul restaurantelor japoneze, cu un decor simplu, dar de efect, cu mesaje pe pereți și o atmosferă destul de sumbră, care redă perfect autenticitatea japoneză.

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

Meniul este unul impresionant, lung și diversificat, impresionând și fiind popular în special pentru preparatele calde, gătite cu atenție, precum supele – de la Miso, Udon sau Ramen, Kanpai reușește să aducă în farfuria ta o mică parte din gastronomia japoneză.

SushiRoom

Str. Episcopiei 3

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

SushiRoom este un restaurant care îmbină bucătăria japoneză cu cea asiatică, oferind o varietate de specialități culinare pregătite cu ingrediente atent selecționate, de calitate superioară, bio și importate din Japonia. Totodată, SushiRoom pune la dispoziție și o mică băcănie de unde îți poți achiziționa diverse produse, precum sosuri sau diverse ingrediente japoneze conservate.

4 restaurante cu specific japonez în Capitală

Deși spațiul de aici nu este unul foarte generos, având la dispoziție o încăpere și un mic spațiu la subsol, restaurantul este iluminat bine, dispune de geamuri mari, care oferă iluzia de spațiu, iar vederea către Ateneul Român te face să uiți că nu te afli într-un salon foarte încăpător.

» Vezi alte articole din capitoul EAT & DRINK.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută