Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/02/2023
Artă & Cultură

Vernisaj la Palatul Brukenthal din Avrig – Arta Universală cu pictorul Mircea Codrea

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Vernisaj la Palatul Brukenthal din Avrig – Arta Universală cu pictorul Mircea Codrea Share Vernisaj la Palatul Brukenthal din Avrig – Arta Universală cu pictorul Mircea Codrea


Palatul Brukenthal din Avrig, fosta Reședință de Vară a baronului Samuel von Brukenthal, continuă și în acest an, organizarea și găzduirea unor mari evenimente culturale și artistice, de talie națională și internațională. Calendarul activităților propuse pentru anul 2023 va fi deschis în cinstea venirii primăverii, la finalul lunii martie, cu o manifestare de suflet, dedicată promovării unui important artist local, pictorul Mircea Codrea, vechi și bun prieten al frumosului complex baroc de la poalele Munților Făgăraș, numit odinioară ”Edenul Transilvaniei”.

Vernisajul expoziției ”Arta Universală cu maestru Mircea Codrea” este programat pentru sâmbătă, 25 martie 2023, începând cu ora 18 și va avea loc în Sala Festivă a Oranjeriei Palatului Brukenthal Avrig.

Participanții la vernisaj vor putea admira în cadrul expoziției reproduceri ale unor celebre picturi realizate de mari artiști ai lumii (Leonardo da Vinci, Hyacinthe Rigaud, Sandro Botticelli, Van Gogh, Rembrandt), lucrări pictate cu mare grijă și dragoste pentru artă de avrigeanul Mircea Codrea. Cu prilejul vernisajului expoziției de la Palatul Brukenthal Avrig, participanții vor avea oportunitatea de a afla de la artistul avrigean povestea realizării fiecărei picturi, precum și detalii referitoare la viața artistilor, stiluri și tehnici abordate de aceștia etc.

Evenimentul va fi onorat și de participarea pictorului lituanian Gintaras Meskauskas, stabilit în California – Statele Unite ale Americii, cunoscut și pentru activitatea de PR artistic pe care o desfășoară. Începerea unei colaborări cu artistul din Lituania va constitui, pentru Palatul Brukenthal Avrig, oportunitatea de a fi promovat, prin galeria de artă deținută, în diverse țări de pe mapamond.

În continuarea vernisajului expoziției ”Arta Universală cu maestrul Mircea Codrea”, Palatul Brukenthal Avrig va organiza o degustare de vinuri, ce va completa un meniu culinar – artistic conceput special pentru acest eveniment. În ultimii ani, pictorul avrigean Mircea Codrea a realizat mai multe lucrări, reproduceri după picturi celebre ale unor mari artiști ai lunii, care pot fi admirate pe pereții sălii de festivități a Oranjeriei și în restaurantul Palatului Brukenthal din Avrig. Printre aceste lucrări se află și unul dintre cele mai mari tablouri pictate de un artist român contemporan, o reproducere după „Rondul de noapte”, cea mai importantă operă a pictorului olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606- 1669). Originalul a fost pictat în anul 1642 şi poate fi văzut la Rijksmuseum în Amsterdam (Olanda). Tabloul original are dimensiunile 3,63 metri X 4,37 metri şi a fost comandat şi plătit de personajele din operă, pentru Primăria din Amsterdam. Copia realizată de artistul plastic din Avrig are 2,72 metri X 1,50 metri şi probabil că în România este cea mai mare reproducere. Munca la acest tablou a însumat puţin peste două luni, respectiv 317 ore de lucru efectiv.

Galeria de artă de la Palatul Brukenthal din Avrig poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 10 – 22, cu excepția zilelor în care sunt programate alte evenimente. La cerere, pictorul Mircea Codre poate asigura un ghidaj personalizat în cadrul galeriei, programările putând fi făcute la numărul de telefon 0743-857671 sau prin email, la office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută