Top 6 | Șase locuri din țară făcute celebre de un preparat pe care-l servesc
Există localuri în țară la care te duci țintă atunci când vrei un preparat anume. E vorba despre acele locuri care vin instant ca răspuns oricui este întrebat unde poate să guste cel mai bun… ceva.
Sunt locuri pe care turiștii le marchează din timp pe harta de obiective ce trebuie vizitate neapărat ca să eat with the locals.
Iată câteva astfel de exemple:
Mici
București – Terasa Obor
Str. Ziduri Moși, Piața Obor / tel. 0721.986.897
Terasa Obor a devenit un loc de pelerinaj pentru toți iubitorii de mici, pentru că și-a câștigat de mult timp renumele de locul cu cei mai buni mici din București. De asemenea, Terasa Obor atrage constant și o mulțime de turiști care-și doresc să încerce această specialitate locală direct dintr-un loc cu tradiție și frecventat de localnici.
Paste
Brașov – Dei Frati
Piața G. Enescu 16 / tel. 0724.216.028
Când ești în Brașov și vrei să mănânci cele mai bune paste, n-ai cum să nu pui mâna pe telefon să suni la Dei Frati. Micuțul local a devenit atât de renumit pentru pastele bune pe care le face, că nu mai face față rezervărilor. De exemplu, în fiecare weekend, aici e full house, fără rezervare din timp, n-ai cum să găsești o masă liberă.
Varză a la Cluj
Cluj – Vărzărie
B-dul Eroilor 35-37 / tel. 0264.595.064
Vărzăria e un restaurant care s-a specializat în a pregăti celebra varză a la Cluj, pe care nu doar turiștii își doresc să o încerce, dar și clujenii, care vin aici foarte des. Nu degeaba localul funcționează aproape neschimbat din 1968.
Pleșkavica
Timișoara – Restaurant Yugoslavia
Vadul Călugăreni 1 / tel. 0737.394.794
Când ești în Timișoara o să ți se recomande inevitabil să încerci și o „pleșcăviță”, o specialitate sârbească. Iar prima recomandare pentru a încerca acest preparat în toată splendoarea lui va fi, inevitabil, Restaurantul Yugoslavia. Bineînțeles, găsești aici și alte specialități sârbești.
Plăcintele
Iași – Cuptorul Moldovencei
Toma Cozma 113 / tel. 0757.104.041
Cele mai bune plăcinte din Iași sunt, fără doar și poate, cele de la Cuptorul Moldovencei. Sunt făcute după rețete tradiționale, cu ingrediente naturale, de calitate și de la furnizori locali. Produsele de aici au devenit atât de renumite, că nu poți spune „Iași” fără să ți se recomande să treci pe la Cuptor să cumperi plăcinte.
Scrumbia pe grătar
Constanța – Pescăria lui Matei
Strada Meduzei 4, Agigea / tel. 0752.230.691
Cozile care se fac aici vara și chiar și toamna, spun totul despre cât de bun e peștele servit, în multe cazuri prins chiar de Matei și ai săi. Lumea așteaptă și o oră pentru a se elibera o masă și cu siguranță este cel mai bun loc pentru a încerca o scrumbie pe grătar… dar și orice alt pește din Marea Neagră.
» Citește alte articole din capitolul Eat & Drink.