Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/12/2022
Eat & Drink

LA ŞOSEA | „Social places for social people” – selecție de spații cool din Capitală

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii LA ŞOSEA | „Social places for social people” – selecție de spații cool din Capitală Share LA ŞOSEA | „Social places for social people” – selecție de spații cool din Capitală
social places la-sosea-social-places-for-social-people


„Social places for social people” – selecție de spații cool din Capitală

Pentru că la fiecare final de an se trage linie, este un moment potrivit pentru o mică îndosariere a celor mai cool locuri din București.

Fie că vrei să lucrezi, să bei sau să mănânci ceva bun, există cu siguranță un loc în Capitală care are fix formula pe care tu o cauți. Așa că am pregătit o selecție a spațiilor care au avut acel je ne sais quoi și au reușit să mă convingă să le trec pragul de mai multe ori.

AM. Social Space | Constantin Bosianu 21

la-sosea--AM-Social-Space-1

la-sosea--AM-Social-Space-1

Situat într-o zonă liniștită, pitit printre străduțe și blocuri recent construite, se află AM Social Space un hub cool destinat socializării (așa cum deja ne spune și numele), cu o selecție de cafea de specialitate gustoasă și câteva produse de patiserie proaspete.

Aici vei găsi o comunitate de oameni prietenoși, care întotdeauna îți vor zâmbi amabil. Când vine vorba despre decor, spațiul reprezintă rezultatul mai multor îmbinări de elemente – lemn, canapele comode, piese de mobilier din fier, plante, tablouri, colaje și chiar câteva colțuri de unde poți achiziționa diverse – tricouri, lumânări, portofele etc.

Practic, spațiul seamănă cu o sufragerie urbană imensă, potrivită atât pentru momentele de relaxare din wekeend, cât și pentru zilele în care lucrezi de acasă, având chiar o încăpere la etaj destinată persoanelor care vor să-și mai schimbe biroul.

Pe lângă asta, cei de la AM găzduiesc adesea concerte, vernisaje și alte activități culturale care merită cu siguranță să ajungă la cât mai mulți oameni.

 

Cannoleria | Cornescu 4

la-sosea-Cannoleria

Cannoleria este genul ăla de loc care reușește să te ducă instant cu gândul la atmosfera unei seri târzii în Italia. De la decor, mâncare, rafturile cu produse italienești și până la muzică, totul pare că este ales cu atenție, tocmai pentru a reuși să redea perfect imaginea de acolo.

Situată undeva în zona Pieței Floreasca, Cannoleria dispune de o curte dichisită cu flori, copaci și mese rotunde, acoperite cu fețe de masă cu pătrățele roșii, exact ca în restaurantele de cartier ale Romei, precum și de două încăperi micuțe și intime, la parter.

Așa cum putem ghici cu toții din nume, nu este un secret că aici vei găsi unii dintre cei mai buni cannoli din Capitală, preparați proaspăt zilnic, deci merită să treci pragul măcar pentru un cannoli făcut ca la mama lui acasă. Pe lângă desertul lor național, găsești și o selecție de lasagna, paste și prinsa romana – o pizza nerotundă, extrem de gustoasă, cu ingrediente din Italia.

 

Bar A1 | Piața Amzei 1

la-sosea-Bar-A1

la-sosea-Bar-A1

Dincolo de cafeaua de specialitate și preparatele pe care doar la A1 le poți găsi, barul este special prin atmosfera de acolo – relaxată și boemă. La doar câțiva pași de Calea Victoriei, undeva pe colț, poți alege să te retragi câteva momente la una dintre mesele amplasate direct pe trotuar și doar să te bucuri de priveliște.

A1 este deja unul dintre cele mai frecventate și populate baruri ale zonei, dată fiind amplasarea ultracentrală, dar și comunitatea de oameni cool care s-a format acolo. Iar dacă nu găsești loc la terasă, la etaj există două încăperi unde te poți retrage liniștit cu câțiva prieteni, alături de o cafea sau un cocktail bun.

 

Fix Me a Drink | Strada Ion Brezoianu 23, Palatul Universul

social places la-sosea--Fix-Me-a-Drink

Fix Me a Drink este locul ideal în care să te retragi după o săptămână aglomerată și stresată, alături de un cocktail atent pregătit și de câțiva oameni dragi ție. Fiind primul bar botanic din București, Fixmad se laudă cu unele dintre cele mai bune cocktail-uri din Capitală, având în același timp un meniu diversificat, care se schimbă din când în când.

Spațiul este luminos, cu accente urbane și decorat cu numeroase plante, covoare și mult lemn, fiind în același timp aerisit și intim, potrivit pentru conversații lungi la ceas de seară. Unde mai adaugi că în cazul în care băuturile cu ingrediente exotice îți activează dorința de a dansa, la doar câțiva pași se află Apollo 111 barul, un loc la fel de mișto, unde poți dansa până în zori.

Text de Mădălina Lefter

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.