Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/12/2022
Eat & Drink Viața Orașului / Povești din București

Povești din București | World of Sandwiches – o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești din București | World of Sandwiches – o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea Share Povești din București | World of Sandwiches – o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea
World of Sandwiches


Dacă până acum nu prea existau locuri dedicate sandwich-urilor și trebuia să te mulțumești cu oferta de la supermarket, în ultimele luni în București s-au deschis aproape concomitent 2 panini bars și un mic local care-și propune să ofere bucureștenilor o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea.

Despre aceasta din urmă, numit World of Sandwiches, ne-au povestit mai multe fondatorii: Adrian Vrînceanu, Călin Oarcaș și Dan Bălăban.

Povești din București | World of Sandwiches - o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea

Cum a apărut World of Sandwiches? Cine sunt oamenii din spatele acestui business și cum ați ajuns la acest concept?

Suntem trei persoane pasionate de mâncare bună și călătorii. Cam așa s-a născut acest concept. Am încercat în diferite locuri din lume sandwich-uri celebre, am fost fascinați de complexitatea și de gustul lor și am realizat că un sandwich poate deveni mâncare gourmet. Am luat rețetele originale (cel puțin ale celor încercate de noi), am angajat un prim consultant și de aici s-a născut această afacere.

Povești din București | World of Sandwiches - o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea

Spuneți-ne un lucru mai puțin știut despre sandwich-urile voastre.

Nu cred că cineva poate crede că am început probele în septembrie 2020 și am deschis primul loc de livrări (fără interfața cu publicul) în Băneasa în februarie 2022. Am lucrat timp de 16 luni pe pregătire, probe, rețete, furnizori și materii prime. Totul, absolut totul, este făcut de noi in-house, pornind de la ingredientele de bază, evident cu excepția brânzeturilor folosite.

Sunteți la început de drum, dar care este rețeta succesului pe care mizați?

Așa cum o spune și logo-ul nostru, „WOS – fast gourmet”, încercăm să oferim calitate gourmet într-un mod cât se poate de rapid. Și, da, așa cum am spus mai sus, un sandwich poate fi și gourmet.

Povești din București | World of Sandwiches - o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit până acum?

Majoritatea consultanților cu care am lucrat, văzând ce vrem să facem, a declarat că este imposibil să facem business cu rețetele noastre. Nu li s-a părut fezabil financiar. Calitatea pe care am vrut să o obținem, calitatea materiilor prime pe care le folosim, manopera necesară – toate împing marja noastră de profit într-o zonă destul de delicată, dar obiectivul nostru este să realizăm ceea ce ne-am propus, un produs final de o calitate excelentă, superioară, la un preț rezonabil.

Povești din București | World of Sandwiches - o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă localul voastră asupra orașului sau asupra zonei în care l-ați deschis?

Evident că ne dorim ca Bucureștiul, în primă fază locație de pe strada Piața Amzei nr. 17, să devină parte a unui ecosistem local „must try”, un pol al street food-ului și al locațiilor gastronomice moderne, inedite. Nu suntem singuri acolo, este un loc în plină dezvoltare și sper că prezența noastră să contribuie la acest deziderat.

Ce vă place vs. ce nu vă place la București ?

Orașul ăsta are farmecul lui, sunt câteva zone care ne duc cu gândul la alte capitale europene, iar ceea ce se întâmpla din punct de vedere al experienței gastronomice ne oferă mari speranțe. Sunt destule orașe europene unde am mâncat mai slab calitativ decât aici și suntem siguri că acesta este doar începutul, este mult loc de dezvoltare și de îmbunătățire a business-urilor actuale. Nu apreciem însă „indiferența” autorităților vis-à-vis de micii antreprenori din acest segment, imposibilitatea practic de a avea un dialog la nivel de administrație locală.

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada de activitate?

Că unii oameni nu sunt ceea ce ce par, că și atunci când ai grija de ei și ai o relație civilizată și corectă, nu au scrupule în a-și întoarce spatele sau a profita într-o situație în care simt că pot face asta.

Povești din București | World of Sandwiches - o experiență fast gourmet cu sandwich-uri faimoase în toată lumea

Ce planuri aveți pentru WOS în 2023?  

Vrem să deschidem alte două locații, aveam încă una în plan încă de anul acesta, dar, din păcate, a trebuit să regândim puțin strategia.

» Interviu de GRUIA DRAGOMIR

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.