Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2022
Viața Orașului

Ce ne place și ce nu ne place la Târgul de Crăciun

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place la Târgul de Crăciun Share Ce ne place și ce nu ne place la Târgul de Crăciun


Pe perioadă iernii, Târgul de Crăciun din Piața Mare e cartea de vizită a orașului. Poate că sibienii s-au obișnuit cu el, dar pentru vizitatori, nu puțini la număr, e o adevărată experiență. Mai ales dacă e vorba de familii cu copii. Zilele trecute am făcut un tur complet al Târgului și între un vin fiert și o sesiune de ”window shopping” pe la căsuțe, am notat și câteva impresii de la fața locului.

 

Ce ne place și ce nu ne place la Târgul de Crăciun

 

Ne place că fiecare seară se poate transforma într-un basm la Sibiu. Nu este nevoie să ajungi la Viena sau în Laponia ca să simți atmosfera sărbătorilor de iarnă. E suficient să treci prin Piața Mare.

" "

Ne place că la căsuțele din Târgul de Crăciun găsești câte ceva pentru absolut orice gust și buget. În plus, în fiecare an apar produse noi, iar organizatorii se asigură dinainte de calitatea acestora.

Ne place că avem patinoar în inima burgului. Pentru sibienii iubitori de patinaj nu există alt loc în oraș în care să se bucure de o sesiune de distracție pe gheață în aer liber, într-un cadru de poveste.

Ne place că Târgul de Crăciun e recomandat de către o agenție din Ucraina ca destinația perfectă în perioada sărbătorilor de iarnă pentru ucrainenii care își permit să facă ”o pauză” de la război.

 

Ce ne place și ce nu ne place la Târgul de Crăciun

 

Nu ne place că pe lângă comercianții autorizați din cadrul Târgului de Crăciun, zilnic își fac loc prin cele mai aglomerate zone din centrul orașului și zeci de vânzători ilegali care vând nimicuri.

Nu ne place că s-a renunțat la ideea concertelor de anvergură care umpleau Piața Mare. Acesta e și motivul pentru care nu există o scenă de mari dimensiuni în perimetrul Târgului ca-n anii trecuți.

Nu ne place că prețurile sunt tot mai piperate. De la un pahar de vin fiert sau o turtă dulce și până la obiectele handmade, totul este mai scump în acest an. Vorba românului: ”Frumos, dar scump”.

Nu ne place că mulți dintre cei care vizitează Târgul de Crăciun uită bunele maniere. Gunoaiele lor ajung pe jos sau pe lângă coșuri. Vorba aceea: ”De Crăciun, fii mai bun” și ”mai educat”, aș adăuga.

 

Text de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută