Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/11/2022
Evenimente

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 21-26 noiembrie 2022

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 21-26 noiembrie 2022 Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 21-26 noiembrie 2022
Bucuresti aLive


BucurEȘTI aLIVE | Evenimente recomandate 21-26 noiembrie 2022

Recomandări de evenimente pentru săptămâna în curs realizate de Teodora Bratu, redactor Zile și Nopți

Săptămâna Filmului Maghiar, ediția a 16-a

Săptămâna Filmului Maghiar la București | Muzeul Țăranului Român

Până pe 27 noiembrie 2022 are loc cea de-a 16-a ediție a Săptămânii Filmului Maghiar la București. Sărbătorind arta cinematografiei maghiare în capitala României, pe parcursul acestei săptămâni se vor putea urmări cele mai noi creații și filme prezentate în ultimii ani premiate la festivaluri internaționale de film.

Miercuri, 23 noiembrie de la ora 18:00, suntem invitați la filmul-documentar Dulcele amar (2022), regizat Vargyasi Levente și T. Bányai Péter, despre cultivarea sfeclei de zahăr și modul în care fabricarea de zahăr a devenit treptat imposibilă.

" "

De la ora 20:00, urmărim Post Mortem (2021), regizat de Bergendy Péter, un thriller horror, despre slujba unui fotograf, fost soldat al Primului Război Mondial, care merge într-un mic sat pentru a surprinde imaginile membrilor decedați ale unei familii împreună cu rudele vii. Bilet: 15 lei (eventbook.ro).

 

Bucuresti aLive Backstage boys Teatrul DRamaturgilor

Backstage boys | Teatrul Dramaturgilor Români

După 12 ani plini de umor și spontaneitate, era de așteptat să sărbătorim, împreună, cu un spectacol pe măsură – Backstage boys, ne invită joi, 24 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Dramaturgilor Români, să urmărim un show despre…ei bine, încă nu știm.

Ca de fiecare dată fără regie, scenariu sau scenografie, doar cu talent, creativitate și 12 ani de experiență în a crea comedie pe loc. Totul se întâmplă chiar sub ochii noștri, pentru prima și singura dată. Pornind de la sugestiile publicului, băieții vor crea pe loc scene amuzante, personaje inedite, vor vorbi în limbi străine, vor crea povești și cântece nemaiauzite și, cel mai important, vor crea bună dispoziție. Distribuție: Cătălin Coșarcă, Sever Andrei, Ștefan Huluba, Iulian Sfircea Vlad Mihu și Vlad Șpilca.

 

Bucuresti aLive CTRL+Z

CTRL+Z | Teatrul Apropo

Oare cum ar fi dacă ai putea să pui pauză în viața reală și să dai undo? Câte decizii ai relua, câte ai schimba și poate cel mai important, ce ai vrea să rămână la fel. CTRL+Z, de la Teatrul Apropo, de vineri, 25 noiembrie, ora 19:00, nu vine ca un răspuns, o concluzie sau o lecție de viață.

Este, de fapt, o mare întrebare cu privire la omul zilelor noastre. Ne naștem din dorința părinților noștri, creștem sub îndrumarea lor atentă, suntem pe rând copii, elevi, studenți, angajați, prietenii cuiva și dușmanii altcuiva.Cât din mine se datorează experiențelor prin care am trecut și cât a fost o decizie personală? El și Ea, de fapt același individ aflat într-o continuă dezbatere cu sine, se trezesc aruncați în ziua în care pare că sunt ai nimănui. El își amintește cu nostalgie de copilărie, iar Ea încearcă să dea cărțile pe față. Regia: Ana Maria Țîrlea. Distribuția: Dan Boldea și Alexandra Bob. Bilet: 50 lei (eventbook.ro).

 

BucurEsti aLive

Spărgătorul de Nuci | Opera Comică Pentru Copii

Entuziasmul crește și pare că s-a dat startul, deja, sezonului magic. Opera Comică Pentru Copii, îi invită pe cei mici să vină de mână cu cei mari, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 11:00, la Spărgătorul de Nuci.

Pornim împreună cu micuța Clara într-o călătorie magică, în care o însoțește chiar Spărgătorul de Nuci, jucăria ei preferată transformată într-un cavaler în vis. Liniștea și pacea din Ajunul Crăciunului sunt amenințate de maleficul Rege Șoarece și este de datoria celor doi se ducă o luptă împotriva sa și să iasă învingători. Baletul lui Piotr Ilici Ceaikovski ne invită în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a Crăciunului. Bilet: 20 lei (bilete.ro).

 Recomandări de TEODORA BRATU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută