Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2022
Muzică

SARMALELE RECI sunt excelente la Quantic pe 18 noiembrie 2022

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii SARMALELE RECI sunt excelente la Quantic pe 18 noiembrie 2022 Share SARMALELE RECI sunt excelente la Quantic pe 18 noiembrie 2022
Sarmalele Reci


Acum un an, la jumătatea lui decembrie, eram în Quantic, fiindcă Sarmalele Reci şi-au lansat albumul Țara te vrea prost pe vinil, reînregistrat în componența actuală – Zoltan Andras, Emil Viciu, Mircea Laszlo Horvath, Ciprian Almășan, Bogdan Valentin Bereucă – , împreună cu Mihai Iordache.

După aia, i-am cam pierdut din vedere pe băieţi, fiindcă au plecat în turneul naţional de promovare a discului, de la Băicoi până la Întorsura Buzăului, dar n-am pierdut speranţa că anul ăsta nu se va sfârşi fără sarmale din cele reci. Tot la Quantic, că ştiu drumul. Drept urmare, voi fi negreşit în public la cântarea de pe 18 noiembrie. Mă gândesc însă că şi pe voi v-ar putea tenta, aşa că de-aici îi las chiar pe unii dintre ei să vă convingă, adică pe Florin, că el e cu textele, şi pe Zoltan, că are gura mare… şi de-aia au Sarmalele Reci o voce aparte.

FLORIN DUMITRESCU (textier)

SARMALELE RECI sunt excelente la Quantic pe 18 noiembrie 2022

Sarmalele Reci s-au înființat oficial în toamna lui 1993 și au avut primele concerte în luna decembrie a aceluiași an. În anii următori, am tot organizat concerte în decembrie, ca niște aniversări „la mișto”, cu aluzie la spectacolele triumfale ale marilor trupe care sărbătoreau cifre rotunde de ani: 15, 20, 30… Iordache și cu mine nu credeam că Sarmalele vor dura atât. Dar se pare că Zoltan și Emil, ceilalți fondatori ai trupei, aveau gânduri mai serioase.

Datorită tenacității și creativității lor, am ajuns în toamna asta în al 29-lea an de existență a trupei. Iar la anul, ne ajunge „blestemul” longevității: vom celebra și noi treizeci de ani, ca marile trupe „de rockeri pensionari” de care râdeam altădată. Veniți pe 18 noiembrie în Quantic, la ultima noastră aniversare cu prefixul 2. Veniți să sărbătorim 29 de ani de muzică de dragoste și protest. Ca să mă autocitez: „cântece și descântece, pentru inimă, minți și pântece”.

ZOLTAN ANDRAS (vocalist)

SARMALELE RECI sunt excelente la Quantic pe 18 noiembrie 2022

Există o tradiție, pornită de fani, care ne-au cerut să sărbătorim fiecare an de activitate. Ne pregătim pentru anul aniversar 30, când vom avea multe festivaluri și un concert mare, cu invitați. Nu ne considerăm o trupă „de rockeri pensionari”, cum spune Florin. Avem mare poftă de cântat, suntem într-o formă foarte bună și într-o formulă armonioasă. Anul acesta am cântat prin mai toate orașele și ne-am bucurat să ne reconectăm cu publicul nostru, după cei doi ani de pauză.

Pe 18 noiembrie vă invităm la Quantic, pentru un concert ca pe vremuri, un concert Sarmalele Reci curat și fără artificii sau zorzoane. Am zis să facem un concert cât mai suntem încă tineri :), cât mai avem prefixul 2. Vom cânta mult, vom cânta toate piesele pe care le mai știm. Este un concert prin care le mulțumim sarmaliștilor că au fost alături de noi atâția ani.

SARMALELE RECI sunt excelente la Quantic pe 18 noiembrie 2022

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută